Title of a News Article

Urfa’da gebelik sınıfı açıldı

.

Urfa’da gebelik sınıfı açıldı
banner206

Şanlıurfa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Şanlıurfa eğitim ve araştırma Hastanesi tarafından anne adaylarına yönelik gebelik sınıfı açıldı.

Gebe Sınıfı Eğitimlerinde; İç Üreme Organları, Gebelik Oluşumu, Gebelikte Beslenme, Doğum, Emzirme Teknikleri, Anne Sütünün Önemi, Gebelik ve Lohusa Döneminde Hijyen,  Bebek Bakımı,   Aile Planlamasını vb. konuları hakkında anne adayları bilinçlendiriliyor

Açılan gebe okulunda gebelik dönemi, doğuma hazırlık, yeni doğan bakımı, lohusalık dönemi sınıfları bulunuyor. Gebelik sınıfında sağlıklı bir gebelik süreci için sağlıklı beslenme, gebelikte yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri, bebeğin gelişimi, gebelikte tehlike işaretleri v.b konularda eğitimler veriliyor.

Grup eğitimleri sayesinde diğer gebeler ile etkileşiminiz artırılarak, daha pozitif, mutlu ve sağlıklı bir gebelik geçirmeniz sağlanır. Doğuma hazırlık sınıflarımızda doğumda hormonların etkisi, doğum eyleminin aşamaları, doğumda kullanılan doğru nefes ve gevşeme teknikleri, ilaç dışı rahatlatıcı teknikler, masaj uygulamaları, doğum yöntemleri, doğum çantası hazırlığı, doğum sonrasında ten tene temasın sağlanmasının önemi konularında eğitimler veriliyor. Bu eğitimler doğumun doğal ve sağlıklı bir eylem olduğunu fark etmenizi, bedeninize ve bebeğinize güvenerek, doğum anının heyecanını, doyumunu ve bebeğinize kavuşma anının mutluluk verici duygusunu yaşamanızı sağlayacak. Yenidoğan sınıfında bebek bakımı, bebek masajı, anne sütünün önemi ve emzirme, yenidoğan sağlığı ve tehlike işaretleri gibi konularda eğitimler veriliyor. 

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2017, 09:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
yılmaz
yılmaz - 7 yıl Önce

Dogum kadar eğitimde önemli.Emegi geçen başta Dr.Bahattin Bey diger yöneticilere teşşekkur ederiz.

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142