Title of a News Article

Urfa’da gençlere ve geleceğe yatırım

.

Urfa’da gençlere ve geleceğe yatırım
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Süleymaniye İmam Hatip Lisesinde yaptığı halı sahanın açılışında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi: "Spor bedeni disipline edebilmek, centilmenliği ortaya çıkarabilmektir. Spor yarışmayı öğrenebilmektir. Spor dostluk ve arkadaşlıktır." dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında yapımına başladığı 20 spor tesisinin yapımını tamamlayarak hizmete sunmaya devam ediyor. Son olarak Süleymaniye İmam Hatip Lisesinde spor sahasını törenle hizmete sundu.

Çocukların, gençlerin ve tüm vatandaşların hizmetkarı olduğunu vurgulayan Başkan Çiftçi: ''Öğrenci Eğitim hayatının büyük bir çoğunluğunu okulda geçiriyorsa toplum için şehir için en önemli mekanlar okullardır. Eğitim camiası çocuklarımızı eğitiyor, öğretiyor bilim ve irfanla tanıştırıyor. Bizde bu şehrin, çocuklarımızın, gençlerimizin, vatandaşlarımızın hizmetkarlarıyız. Büyükşehir Belediye Başkanlığı her noktada semt sahaları, semt spor kompleksi yapıyor. Gerek fert olarak, gerek aile olarak, anne-baba olarak, gerek okul aile birliği olarak, gerek öğretmen, yerel yöneticilerimiz olarak desteğe hazırız. Önemle belirtmeliyim ki her şey önce sevgiden geçiyor. Spor bedeni disipline edebilmek, centilmenliği ortaya çıkarabilmektir. Spor yarışmayı öğrenebilmektir. Spor dostluk ve arkadaşlıktır. Okula kazandırdığımız bu tesiste, emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Okulumuza, öğrencilerimize hayırlı olsun.  Beden eğitimi derslerine önemli katkı sağlar temennisiyle hayırlı olsun" dedi. 

Eğitim camiasına önemli bir destek olduğunu vurgulayan Haliliye İlçe Kaymakamı Ali Yılmaz: "Sosyal, sportif, fiziksel ve kültürel faaliyetlere destek olan bu yatırım memnuniyet vericidir" diyerek bu eserin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Öğrencilerin zamanlarını verimli kullanmasına katkı sunacak olan halı sahanın önemli olduğunu belirten Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli: "Öğrencilerin zamanlarını doğru bir şekilde kullanmaları adına ellerinde; basketbol, futbol toplarıyla spor yapmalarını teşvik eden bir yatırımdır" diyerek hem Karaköprü hem de Büyükşehir Belediyesinin üzerine düşeni yapmaya çalıştığını sözlerine ekledi.

Eğitimin yanında öğrencilerin bir spor dalıyla tanışması gerektiğini vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan: "Öğrencilerimizin geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları için hem akademik alt yapıların en iyi şekilde doldurmaları için öğretmenlerimizin, yöneticilerimiz tarafından sağlamakla beraber öğrencilerimizin her birinin bir spor dalıyla kesinlikle tanışmasını istiyoruz" diyerek okula yapılan spor sahası için Başkan Çiftçi'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Çiftçi okul öğrencileri ile birlikte futbol sahasının açılışını gerçekleştirdi. Başkan Çiftçi, açılışın ardından sahada öğrencilerle birlikte penaltı atışı yaptı.

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye ilçesi Kaymakamı Ali Yılmaz, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, İlçe Başkanları, Meclis üyeleri ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2017, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195