Title of a News Article

Urfa’da ilk mahsül görücüye çıktı

Urfa’da ilk mahsül görücüye çıktı
banner206

Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda yılın ilk arpa mahsulü 77 kuruşa satıldı. Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda yılın ilk mahsulü satıldı. Mahsulü ilk olarak getiren üretici Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından altın ile ödüllendirildi. Üreticiye altını,  Toprak Mahsulleri Ofisi Şanlıurfa Şube Müdürü Maşuk Bayraktar ve Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya taktı.

Şanlıurfa’nın Harran ilçesine bağlı Taylıca Mahallesi’nde (Köyü), Mustafa Alkan tarafından 50 dönümde yetiştirilen yılın ilk mahsulü olan arpa, Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda görücüye çıktı.  İlk arpa, Hüseyin Kaya tarafından 77 kuruşa satın alındı. Şanlıurfa Ticaret Borsası Buğday Pazarı Satış Salonu’nda düzenlenen programa; Toprak Mahsulü Ofisi Şanlıurfa Şube Müdürü Maşuk Bayraktar, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Mehmet Kaya, Meclis Üyeleri Ali Çiçek Orhan Gülle ve Ahmet Göktaş, üreticiler ve tüccarlar katıldı. Arpada hasat sezonunun geçen yıllara oranla bu yıl erken başladığını kaydeden Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, ilk ürünü satmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Çiftçilerin elektrik ve sulama gibi sorunları olduğunu hatırlatan Kaya, "Çiftçilerimiz elektrikte ve sulamada bazı sıkıntılar yaşadı. Bu yıl yağmurun az olması nedeniyle de çiftçilerimiz mağdur duruma düştü. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik, gayretleri bizleri mutlu ediyor, zaman zaman bizler de üreticilerimizin sıkıntılarını kendilerine iletiyoruz. Bakanımız Faruk Çelik’in sorunları çözmek için iki bakanla birlikte ilimize gelmesi bizi ayrı bir sevindirdi. Bakanımız olmasa sıkıntılarımız belki daha da çoğalacaktı.  Sıkıntıları çözmek için gösterdikleri çabadan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Kaya, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin her zaman çiftçinin destekçisi olduğunu belirterek, programa katılan Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü Maşuk Bayraktar’a da teşekkür etti. Yılın ilk turfandasının tarım şehri olan Şanlıurfa’da yapıldığını ifade eden Kaya, hasat sezonunun çiftçilere, üreticilere ve tüccarlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195