Title of a News Article

Urfa’da kadın cinayetlerin sır perdesi!

Urfa’da kadın cinayetlerin sır perdesi!
banner206
2010 yılı ile 2015 yılları arasında Türkiye genelinde bin 134 kadının öldürüldüğü belirlenirken, Şanlıurfa’da ise 5 yıllık süre zarfında 21 kadının çeşitli bahanelerle katledildiği ortaya çıktı.

Kadincinayetleri.org sitesinden derlenen istatistiklere göre, Şanlıurfa merkezde 11, Halfeti’de 2, Ceylanpınar’da 2, Viranşehir’de 2, Suruç’ta 1, Harran’da 1, Hilvan’da 1 ve Siverek’te de 1 kadının öldürüldüğü öğrenildi.

Haber: Paşa BENZER

2010 ile 2015 yılları arasındaki kadın cinayetlerini ürperten harita şekline getiren, kadincinayetleri.org sitesi burada kadınların öldürülme sebepleri ve faillerini de açıkladı. Buna göre, Şanlıurfa merkezde 11 kadından 4’ünün namus bahanesiyle öldürüldüğü, diğer 4’ünün tartışma iddiasıyla kocası tarafından katledildiği belirtilirken, 2 cinayetin bilinmediği ve 1 cinayetin ise kadının kocasının 2. evliliğine engel olması sebebiyle gerçekleştiği belirlendi.

Halfeti’de katledilen 2 kadının neden öldürüldüğü bilgisine ulaşılamazken, birinin kocası diğerinin ise babası tarafından katledildiği öğrenildi. Ceylanpınar’da katledilen 2 kadından birinin erkek arkadaşı tarafından ayrılma isteği sebebiyle öldürüldüğü diğerinin ise, evine giren hırsız tarafından katledildiği saptandı. Viranşehir’de katledilen 2 kadından birinin namus bahanesiyle töreye kurban gittiği diğerinin ise tartışma bahanesiyle kocası tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Suruç’ta kaydedilen kadının neden öldürüldüğü öğrenilemezken, akrabası tarafından otomatik silahla tarandığı bildirildi. Harran’da meydana gelen cinayette, katledilen kadınının amcası oğlunun silahı temizlerken yanlışlıkla ateşlendiği gerekçesiyle öldüğü iddia edildi. Hilvan’da ise yine yanlışlıkla tüfeğin ateş alması sonucu 1 kadının yaşamını yitirdiği öne sürüldü. Son olarak Siverek’te öldürülen kadının ise eski eşi tarafından sokak ortasında bıçakla katledildiği bilgisi yer aldı.

 

İşte katledilen kadınların isimleri ve öldürülme sebepleri;

ŞANLIURFA MERKEZDE ÖLDÜRÜLEN KADINLAR;

1-Saadet H.(Yaş 31)

Yıl: 2014,

Fail: Akrabası

Sebebi: 27 yaşındaki Mustafa Cengiz K., akrabası Saadet H.'yi bileziklerini çalmak için boğarak öldürdü ve cesedini ellerini kelepçeleyerek sulama kanalına attı. Genç kadının cesedi cinayetten 21 gün sonra bulundu.

 

2-Zahide A. (Yaş 18)

Yıl: 2014

Fail: Babası

Sebebi: Mustafa Ç., töreye uygun hareket etmediği iddiasıyla kızı Zahide A.’yı boğarak öldürdü. Zahide evlendikten bir süre sonra can güvenliği olmadığı gerekçesiyle kocası Ş.A. ve ailesinden şikâyetçi olduğu ve kadın sığınma evine yerleştirildiği öğrenildi. Cinayetten 15 gün önce ise kocasının ailesinin Zahide A.’yı sığınma evinden aldığı ortaya çıktı.

 

3-Luma A. (Yaş 18)

Yıl: 2014

Fail: Erkek kardeşi

Sebebi: 33 yaşındaki Şahat A., evden kaçtığı gerekçesiyle 18 yaşındaki kız kardeşi Luma A'yı öldürdü. Kadının babası ve iki ağabeyi tutuklanırken, Şahan A. kayıplara karıştı.

 

4- Hatice D. (Yaş 20)

Yıl: 2014

Fail: Erkek kardeşi

Sebebi: 16 yaşındaki M.D.R., 2 hafta önce sevgilisiyle evden kaçan ablası Hatice D.'yi öldürdü. Aile tarafından bulunup eve getirilen Hatice D.'nin ailenin onayıyla öldürüldüğü öne sürüldü.

 

 

5- Zehra A. (Yaş 32)

Yıl: 2014

Fail: Kocası

Sebebi: 36 yaşındaki Übeyid A., 6 aylık hamile karısı Zehra A'yı tartışma üzerine bıçaklayarak öldürdü.

 

6- Sebha Y. (Yaş 45)

Yıl: 2014

Fail: Kocası

Sebebi: 48 yaşındaki Cuma Y., karısı Sebha Y'ı tüfekle vurarak öldürdü. Cinayetten sonra kaçan Cuma Y., 20 gün sonra teslim oldu. Cuma Y.’nin şizofreni tedavisi gördüğü belirtildi.

 

7- Şefika Ş. (Yaş 48)

Yıl: 2012

Fail: Kocası

Sebebi: 48 yaşındaki Mehmet Ş., tartıştığı karısı Şefika Ş.'yı av tüfeğiyle vurarak öldürdü.

 

8- Remziye Ç. (Yaş 42)

Yıl: 2011

Fail: Kocası

Sebebi: 45 yaşındaki Kadir Ç., kendisinden ayrılma aşamasında olan eşi Remziye Ç.ile konuşmak için kaldığı eve geldi. Tartışma üzerine "Beni sevmiyorsun", "Eve başka erkekleri alıyorsun" diyerek karısını öldürdü.

 

9- Medine T. (Yaş 28)

Yıl: 2011

Fail: Kocası

Sebebi: 34 yaşındaki Sıddık T., karısı Medine T.'ı çocuklarını okuldan almak üzere beklediği sırada sokak ortasında öldürdü.

 

10- Esra Ç. (Yaş 20)

Yıl: 2010

Fail: Erkek kardeşi

Sebebi: Esra Ç., 2 ay önce evden kaçarak evlendiği kişiyle sokakta yürüdüğü sırada vuruldu. Cinayeti üstlenen 17 yaşındaki erkek kardeşi "Evden kaçtığı için öldürdüm" dedi.

 

11- Terfe K. (Yaş 48)

Yıl: 2010

Fail: Akrabası

Sebebi: 7 çocuk annesi Terfe K., kızının başkasıyla evlenmesine karşı çıkan yeğeni 23 yaşındaki Eyüp K. tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Eyüp K.'nin olaydan 15 gün önce de "Kızını niye bana vermedin" diyerek tartıştığı halasını bıçakladığı belirtildi.

 

HALFETİ’DE ÖLDÜRÜLEN KADINLAR;

12- Rojda B. (Yaş 3)

Yıl: 2013

Fail: Babası

Sebebi: Almanya'dan memleketleri Urfa'ya ziyarete gelen B. ailesinden Yasin B., tartışma üzerine karısı Fatma B. ile çocukları Devran ve Rojda B.’ı öldürdü. Gözaltına alından Yasin B., kendisini 2. kattan atarak intihar etti.

 

13- Fatma B. (Yaş 25)

Yıl: 2013

Fail: Kocası

Sebebi: Bilinmiyor

 

CEYLANPINAR’DA ÖLDÜRÜLEN KADINLAR;

14- Naime S. (Yaş 74)

Yıl: 2012

Fail: Saldırgan

Sebebi: 17 yaşındaki A.Ü.G. hırsızlık için evine girdiği 74 yaşındaki Naime S.’ı başına spoayla vurarak öldürdü.

 

15- Naile Ç. (Yaş 19)

Yıl: 2012

Fail: Erkek arkadaşı

Sebebi: Dere kenarında cesedi bulunan Naile Ç.'ı, 17 yaşındaki Y.B.'nin öldürdüğü ortaya çıktı. Y.B. ifadesinde Naile Ç'i kendisinden ayrılmak istemediği gerekçesiyle öldürdüğünü söyledi.

 

VİRANŞEHİR’DE ÖLDÜRÜLEN KADINLAR;

16- Hatice G. (Yaş 19)

Yıl: 2014

Fail: Akrabası

Sebebi: Hasan ve Cuma G., 8.5 aylık hamile kuzenleri Hatice G.'ü elektrik direğine bağlayarak boğup cesedini kuyuya attılar. Hamile kaldığı için ailesi tarafından tehdit edilince Diyarbakır'da bir akrabasının yanına yerleştirilen Hatice G.'ün, kuzenleri tarafından 'Ailenle barıştıracağız' denilerek kandırılıp Viranşehir'e geri getirildiği ortaya çıktı. Erkek kuzenler ifadelerinde 'Namusumuza leke getirdi' diyerek cinayeti işlediklerini itiraf etti.

 

17- Lütfiye B. (Yaş 22)

Yıl: 2010

Fail: Kocası

Sebebi: 20 yaşındaki Şükrü B., 9 ay önce evlendiği hamile karısı Lütfiye B.'ı öldürdü, karısını korkutma amaçlı silah çektiğini, bir anda elinin tetiğe dokunduğunu söyledi.

 

SURUÇ’TA ÖLDÜRÜLEN KADINLAR;

18- Zahide P. (Yaş 20)

Yıl: 2010

Fail: Akrabası

Sebebi: 26 yaşındaki Mevlüt S., karısı Fatma S.'in ailesinin evine dönmesi üzerine eve kalaşnikofla saldırdı. Yaklaşık 50 el ateş eden Mevlüt S., eşinin kız kardeşi Zahide P.'ı öldürdü.

 

HARRAN’DA ÖLDÜRÜLEN KADINLAR;

19- Fatma T. (Yaş 18)

Yıl: 2010

Fail: Akrabası

Sebebi: 15 yaşındaki A.T., amcasının kızı olan Fatma T.'ı vurarak öldürdü, cinayetin tüfekle oynadığı sırada yanlışlıkla gerçekleştiğini öne sürdü.

 

HİLVAN’DA ÖLDÜRÜLEN KADINLAR;

20- Nadile A. (Yaş 43)

Yıl: 2011

Fail: Akrabası

Sebebi: 11 yaşındaki Emre A. tüfekle halası Nadile A.'ı öldürdü, olayın kaza sonucu yaşandığı öne sürüldü.

 

SİVEREK ÖLDÜRÜLEN KADINLAR;

21- Zuhal İ. (Yaş 24)

Yıl: 2012

Fail: Eski kocası

Sebebi: Erol A., boşandığı eşi Zuhal İ.’yi işe gittiği sırada sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü. Erol A.'nın cinayet hükümlüsü olduğu ve birkaç ay önce tahliye edildiği ortaya çıktı.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2016, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195