Title of a News Article

Urfa’da kampa girdiler

Urfa’da kampa girdiler
banner206

Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi'ne(ÇODAM) üye çocuklar, Adıyaman ve Şanlıurfa'da gerçekleştirilen "Yaz Bilim Kampı" sayesinde hem petrol-doğalgaz arama ve sondaj çalışmalarına tanık oldular hem de Atatürk Barajı'nı görme imkanını yakaladılar.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ÇODAM'a kayıtlı çocukların yeteneklerinin keşfedilmesi ve geliştirilmesi amacıyla, 16-21 Haziran tarihleri arasında "Yaz Bilim Kampı" düzenlendi. Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği(ÜZYEÇDE), GAP İdaresi Başkanlığı ve Türkiye Petrolleri Ananim Ortaklığı'nın(Tpao) işbirliğiyle yapılan kampa 10-14 yaş aralığında 22 çocuk katıldı. Kampın Adıyaman ayağında çocuklara Tpao yetkilileri tarafından, petrol-doğalgaz arama, sondaj, üretim ve kuyu tamamlama faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Sondaj ve üretim kuyularına giderek çalışmaları yerinde gören çocuklar, Adıyaman'ın turistik yerlerini gezme şansını da buldular. Rehber eşliğinde Nemrut Dağı'nda güneşin doğuşunu seyreden çocuklar, Arsemia, Cendere Köprüsü, Karakuş Tepesi, Safvan Bin Muattal ve Pierre Antik Kenti'ni de ziyaret ettiler.

Kampın Şanlıurfa ayağı Atatürk Barajı gezisi ile başlarken, yetkililer tarafından çocuklara barajın amacı ve işleyişi hakkında bilgi verildi. Rehber eşliğinde Balıklı Göl, Kelaynak Gözlem İstasyonu ve Harran Ovası'nı gezen çocuklar, ayrıca Göbekli Tepe Halfeti Barajı'ndaki feribot gezisine katılarak doyasıya eğlendiler. Kamp süresince geçirdikleri her dakikanın tadını doyasıya çıkaran çocuklar, yeni bilgiler edinme, bölgenin tarihini ve farklı kültürlerini yakından tanıma imkanına kavuşurken, kurdukları arkadaşlıklar ile eğlenceli ve unutulmaz bir yaz tatili de geçirmiş oldular.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195