Title of a News Article

Urfa'da ki bu sektöre dikkat!...

-ÖZEL HABER- Karaköprü ilçesinde yaklaşık 3 bin dairenin satlık olduğu ifade edilirken, Sırrın bölgesinde yeni yapılan binalarda maliyetine satışların olduğu kaydedildi.emlakçılar Gece-Kondu bölgesinde yaşanan ev satışlarının Karaköprü ilçesini solladığını ifade ediyorlar.

Urfa'da ki bu sektöre dikkat!...
banner206
 Şanlıurfa’da son zamanlarda bazı nedenlerden dolayı konut fiyatlarında ciddi düşüş olduğu kaydedildi.

Şanlıurfa’nın merkez ilçesi olan ve konut sektörünün ağırlıklı olarak faailiyet gösterdiği Karaköprü’de her yeni yapılan binaların büyük bir bölümünde satlık tabelasını görmek mümkün. Uzmanlar,yaşanan ekonomik sıkıntı başta olmak üzere, Kobani olayları ve  TOKİ evlerinin ev fiyatlarını düşürdüğünü söylediler.

Şanlıurfa’nın ekonomisinin can damarı olan inşaat sektörünün zor günler geçirdiği  önlem alınmaması durumunda ise bir çok müteahhit ve buna bağlı olarak esnafın iflas edebileceği konuşuluyor. Son zamanlarda yaşanan ekonomik kriz, Suriye’de yaşanan iç savaş, TOKİ’nin Maşuk bölgesinde yapımını tamamlama aşamasında olduğu 3 bin konut ve Müteaahitlerin yüksek fiyatlı daire yapmaları inşaat sektöründe durma noktasına gelinmesine yol açtı. Şanlıurfa’da inşaat sektörünün zor günler yaşamaması için daha ucuz konutların yapılması gerektiği uyarısı yapıldı.

Emlakçılık sektörünün önde gelen İsimlerinden Naci Çiriş, Halkın alım gücünün azaldığını ve 150 bin tl civarında ki evlerin daha çok rağbet gördüğünü söyledi. Çiriş’ İnşaat sektörünün en çok faaliyet gösterdiği Karaköprü  ilçesinde  yapılan binaların  artık doyma noktasına ulaşması  sektörün özellikle Sırrın ve yeni Hal pazarı bölgesine yönlendirmesine yol açtığı gözlemleniyoruz. Artık yüksek fiyatlı evlerin satışında azalma var.yüksek fiyatlı evleri soran yok, daha çok 150 bin civarında olan binalar tercih ediliyor, 30 yıllık Bahçelievlerde insanlar ev alıyor, yeni bölgelerde ki çok yüksek fiyatlı evlerin satış çok zor, 500 bin bandında ki binaları alanların sayısı tamamlandı.özellikle Karaköprü’de müteahhitler daha çok ucuz ev üretirlerse iyi olur. Emlak sektöründe ki bu duraklamaya en çok Suriye olayları, ve     çok sayıda yapılan binalar etkili oldu’dedi.

Öte yandan Karaköprü’de yaklaşık 3 bin civarında boş dairenin bulunması dikkatleri çekti. Ev almak isteyenlerin ise daha çok yatırımlarını arsaya yaptıkları ifade ediliyor.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2014, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195