Title of a News Article

Urfa'da kömürlü protesto!

Urfa'da kömürlü protesto!
banner206

 ŞANLIURFA'da, Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri Soma'da meydana gelen kazada 282 madencinin ölümünü basın açıklaması yaparak protesto etti.

Aralarında HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın da bulunduğu platform üyesi 150 kişilik kalabalık, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. Eyleme katılanlardan bazıları yüzlerini kömür karasıyla boyayıp, baret taktı; 'Yanan bizdik, siz kömür sandınız', 'Dikkat bu ülkede kader var', 'Bedava dağıtılan kömürler, bedava alınan ömürler demek', 'Kaza değil katliam yüreğimiz Soma'da' yazılı dövizler taşıdı.

Kalabalık adına konuşan Enerji Sanayi ve Maden Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Servet Yazar, Soma'da halen ulaşılamayan onlarca kişinin maden ocağında kaldığını belirterek, "Bugüne kadar yaşanan ölümler karşısında hiçbir önlem alınmamış, göstermelik denetimler yapılmış, temel sorunlar göz ardı edilerek, katliam gibi cinayete resmen davetiye çıkarılmıştır. 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde iş cinayetlerinde 12 bini aşkın işçi yaşamını yitirmiştir. Maden işçileri her yıl bir avuç kömür için bir ömür verirken, yaşanan cinayetleri; 'kader' ya da 'takdiri ilahi' olarak açıklayıp ölenlerin ailelerine sadece rahmet dilemek yeni iş cinayetlerinin, yaşanmasına davetiye çıkarmak anlamına gelmektedir. Burada başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız olmak üzere hükümeti istifaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından önlerine bir torba kömür döken kalabalık, 5 dakikalık oturma eylemi yaparak dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2014, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195