Title of a News Article

Urfa’da neler oluyor..

Urfa’da neler oluyor..
banner206
Güneydoğu Anadolu Bölgesinin son yıllarda parlayan yıldızı haline gelen Şanlıurfa’da, son günlerde yaşananlar vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

Suruç’ta meydana gelen katliamdan sonra gelen şehit haberleriyle çözüm sürecinin rafa kaldırılması, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en huzurlu kentlerinden biri olan Şanlıurfa’da tedirginlik hâkim olmaya başladı. Ceylanpınar’da 2 Polis memurunun şehit edilmesi ve kent merkezinde polis karakolu ile lojmanların fotoğraflarını çeken 2 Suriye uyruklu El-Kaide üyelerinin yakalanmasının ardından kentte güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde güvenlik güçlerine yönelik bombalı ve silahlı saldırı haberlerinin ardından Şanlıurfa’da da önlemler alındı.

 

VATANDAŞLAR TEDİRGİN

Kent merkezinde bulunan RABİA Meydanı, polis lojmanları ve Yenişehir polis karakolunun El-Kaide üyeleri tarafından fotoğraflanmasının ardından sivil ve üniformalı polis ekipleri tarafından bölge ablukaya alındı. Sık sık devriye atan polis ekipleri, burada şüphelendikleri şahıslardan kimlik sorgusu yapıyor. Tedirgin olan mahalleliler, “Duyduğumuza göre 2 terörist buranın fotoğraflarını çekerken yakalanmış, her an bomba patlayacak endişesiyle yatıp kalkıyoruz.” Dediler.

 

BÖLGE HALKI BARIŞ İSTİYOR

Çözüm sürecinin devam etmesi ve ülkeye barış gelmesini dileyen Şanlıurfalılar, “Türk, Kürt kardeştir. Çözüm sürecinin devam etmesini istiyoruz. İnşallah bu olaylar yatışır ve barış sağlanır.” Diye ifade ettiler. Öte yandan Şanlıurfa’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları da yaşanan terör olayları ve ülkenin her tarafından gelen şehit haberlerine dur demek için bir araya gelip barış bildirgesi yayınladılar.

 

Haber: Paşa BENZER

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195