Title of a News Article

Urfa'da Öcalan engeli!

Şanlıurfa’da Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği’nin (TAYAD) PKK Lideri Abdullah Öcalan’a özgürlük için düzenlendiği imza kampanyasına polis tarafından izin verilmedi. 

UĞUR BUDAK
Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği, İmralı’da ömür boyu hapis cezası yatmakta olan Abdullah Öcalan’ın özgür kalabilmesi için Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da imza kampanyası stant açtı. Ahmet Bahçivan İş Merkezi’nde açılan standa polis izin vermedi. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünde görevli sivil polisler, stant yetkililerine Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığının mahkeme kararını göstererek, imza toplanmasına müsaade etmedi. Bir süreduruma tepki gösteren stant görevlileri, standı yerinde bırakarak toplanan imzalarla birlikte alandan ayrıldılar.

Halkların Demokratik Partisi Merkez Yöneticisi Abdurrahman Doğar, Barış Sürecinde Öcalan için düzenlenen imza kampanyasına Polis tarafından izin verilmemesine tepki gösterdi. Doğar, yaptığı açıklamada, barış sürecinin olumlu geçebilmesi için Abdullah Öcalan’ın özgür kalmasını istedi. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195