Title of a News Article

Urfa'da rekor kırılacak

Urfa'da rekor kırılacak
banner206
Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, bu yılki Kutlu Doğum etkinlerinin bir hafta süreceğini, geçen yıl 100 bin kişilik tirit ziyafeti yaptıklarını, bu yıl ise bu sayıyı geçeceklerini bildirdi.

İl Müftülüğü’nün Kutlu Doğum Haftası etkinleri ile ilgili Şanlıurfa Müftülük binasında gerçekleştirilen açıklama programına, Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, İl Müftüsü İhsan Açık ve ilçe müftüleri katıldı. Müftü Açık, yaptığı açıklamada, bu memleketin Sevgili Peygamberimize karşı ayrı bir coşku ve sevgisi olduğunu hatırlatarak, Peygamberimizi de bir gül olarak gördüğü için de bir haftalık bir kutlama kararı alındığını söyledi. Müftü Açık, “Buradaki kutlamalardan maksat Sevgili Peygamber (Sallallahü aleyhi vesellem) nasıl daha iyi tanırız ve tanıtırız. Bu yıl din ve samimiyet konusu işlenecek. Bildiğiniz gibi her yıl kutlu doğum haftasında bir tema işlendi. Bu yılda ‘Din Samimiyettir’ teması işlenecek. İnşallah Peygamber Efendimizin din samimiyetini yansıtmaya çalışacağız” dedi.

Şanlıurfa Müftülüğü olarak ‘Kutlu Doğum Etkinliğinde Buluşalım’ isimli bir kitapçık hazırladıklarını da ifade eden Müftü Açık, “Bunun içerisine her güne bir etkinlik koyduk. Bu etkinlikler her ilçemizde var. En önemli programımız 16 Nisan Çarşamba günü saat 19.30’da Gap Arena’da olacak. Yoğun bir program olacak. Bu yılki programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katılacak. Kutlama alanına belediye ile görüşmeler sonucunda daha fazla araç olacak. Katılan 10 kişiyi kura çekilişi ile Umre’ye göndereceğiz. Geçen yıl 100 bin kişilik tirit ziyafeti yaptık, bu yıl ise bu sayıyı gececeğiz. Çünkü bu yıl diğer yıla oranla saha fazla yerde yapacağız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2014, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195