Title of a News Article

Urfa’da sağlık skandalı!

 Urfa’da sağlık skandalı!
banner206

Şanlıurfa’da 9 aylık hamile olan Hatice Çardak, bebeğiyle birlikte hayatını kaybetti. 5 Çocuğu bulunan Çardak’ın ölümünde doktorlarının ihmali olduğu iddia ediliyor.

UĞUR BUDAK
Şanlıurfa’da sağlık skandallarına bir yenisi daha eklendi. Viranşehir Devlet Hastanesi’nde 2 gündür kontrol altında tutulan 9 aylık hamile 35 yaşındaki Hatice Çardak, Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesine sevk edildi. Dün gece ambulansla yola çıkarılan hamile kadın, saat 01.50 sıralarında Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesine getirildi.  Ağır sancıları olduğu öğrenilen Çardak, burada yapılan tedavilere rağmen saat 02.20 sıralarında bebeğiyle birlikte hayatını kaybetti. Çardak’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumuna gönderildi.   

Doktorlardan şikâyetçi olacaklar
9 Aylık hamile kadının ölüm haberiyle yıkılan Çardak ailesi, ihmali bulunan doktorlardan şikâyetçi olacak. Viranşehir Devlet Hastanesinde görevli doktorların ihmalinin olduğunu vurgulayan hamile kadının kaynı Mehmet Çardak,  “Çok üzüntülüyüz. Bunda doktorların ihmali var. Hastane yönetiminden ve doktorlardan şikâyetçi olacağız” dedi. 

“Sevk vermediler”
Viranşehir’deki doktorların yengesinin durumunun ağır olmasına rağmen Şanlıurfa’ya sevk etmediğini iddia eden Mehmet Çardak, “Yengem Viranşehir’de hastanede 2 gündür yatırılıyor. Defalarca Urfa’ya sevkini istedik ancak doktorlar bunu kabul etmedi. Doktorlar önceki gece sevkini verdiler. Sevk aldık ama bu kez de uzun süre ambulansı bekledik. Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesine saat 01.50 sıralarında geldik. Ancak doktorların tüm müdahalesine rağmen yengemi ve bebeğini kaybettik. Buradaki doktorlar, Viranşehir’deki doktorların ihmalinin bulunduğunu söylediler” şeklinde konuştular.

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195