Title of a News Article

Urfa’da sahte altın operasyonu…

Urfa’da sahte altın operasyonu…
banner206

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Birecik istikametine gitmekte olan bir araçta yaptığı aramada; değerleriyle oynanmış tam, yarım ve çeyrekten oluşan 236 adet sahte altın ele geçirdi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Parada Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık suçları ile mücadeleye yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) görevlileri operasyonlarını sürdürüyor. Bu kapsamda dün Birecik istikametine gitmekte olan bir araç durdurularak içinde arama yapıldı. Yapılan aramada; değerleriyle oynanmış tam, yarım ve çeyrekten oluşan 236 adet sahte altın ele geçirildi.

İMALATHANEYE BASKIN YAPILDI

Bu operasyonla bağlantılı olarak aralarında imalathanenin de bulunduğu 2 işyeri ve 1 ikamet adresine de operasyon düzenlendi.  Adreslerde yapılan aramalarda

yaklaşık 420 gr ağırlığında sahte olduğu değerlendirilen altın levha, 10 adet Yarım, 1 adet Çeyrek altın ve yaklaşık 35 gr eritme altın ele geçirildi. Ayrıca, 1 adet hassas terazi, 2 adet altın basımında kullanılan kalıp, 1 adet hassas kalınlık ölçüm aleti, 1 adet maşa, 5 adet metal eritmekte kullanılan hazne, 1 adet pres makinasi, 1 adet bükme makinası, 1 adet eritme makinası, 1 adet tel astar makinası ve 1 adet sabit mengene ile döküm ile imalatta kullanılan bir çok malzeme ele geçirildi.

Olayla ilgili 1’i ihraç polis memuru olduğu tespit edilen toplamda 3 kişi gözaltına alındı.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2020, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195