Title of a News Article

Urfa’da sıcak hava sokakları boşalttı

Urfa’da sıcak hava sokakları boşalttı
banner206

Şanlıurfa'da, son günlerde artan hava sıcaklıkları kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığının gölgede 36 derece olduğu kentte sokaklar boşalırken, dışarı çıkmak zorunda kalanlar ise kapalı mekanlarda kendilerini güneşten korumaya çalıştı.

Ramazanın gelmesiyle birlikte sıcaktan bunalan vatandaşlar park ve bahçelere akın etti. Hava sıcaklığının 36 derece olduğu kentte, vatandaşlar parklarda ve ağaç gölgelerinde serinlemeye çalışıyor. Sokakların boşalmasıyla birlikte iş yapamaz duruma gelen esnaf ise iftardan sonra çalışmaya başladı. Güneşten etkilenen küçük çocuklar ise cami, park ve kavşaklarda bulunan süs havuzları ile sulama kanallarında yüzerek serinliyor.

 

BALIKLIGÖL ISSIZLAŞTI

Her gün yüzlerle yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kentin simgesi olan Balıklıgöl ise sıcak nedeniyle ıssızlaştı. Hava sıcaklı ve oluşan nem ile birlikte kent merkezinde, insanlar sokaklara çıkmak yerine evlerinde klimalı ortamda oturmayı tercih ederken, dışarı çıkanlar ve oruçlular ise gölge mekanlara akın ediyor. Bazı vatandaşlar ise kilim ve karton kutuların üzerinde uyuyarak iftar saatini bekliyor.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2016, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195