Title of a News Article

Urfa’da sosyal medya operasyonu

Şanlıurfa’da sosyal medya hesaplarından terör örgütünün propagandası yaptıkları tespit edilen 38 şüpheli gözaltına alındı. Mahkeyemeye çıkarılan 38 kişiden 13'ü tutuklanırken 25 kişi de adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü TEM, İstihbarat ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sosyal medyada, silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın propagandası yapan şüphelileri tespit etti. Polis ekipleri çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon yaparak 38 şahsı gözaltında aldı.

Operasyon ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü şu ifadelere yer verdi;

PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütünün eylemlerinin engellenmesi ve örgüt üyelerinin deşifre edilmesine yönelik olarak Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü TEM, İstihbarat ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince müştereken yapılan çalışmalar kapsamında;

Terör örgütü ile irtibat ve iltisakları olduğu yönünde haklarında bilgiler bulunan ve Sosyal Medya Hesapları üzerinden terör örgütünün propagandasını yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik 16-18.03.2019 tarihlerinde yapılan operasyonel çalışmalarda (38) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde işlemlerinin tamamlanması akabinde 19.03.2019 günü adli mercilere sevk edilen (38) şüpheliden (25) şahıs Adli Kontrol kararıyla Serbest kalmış, (13) şahıs ise Tutuklanmıştır.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2019, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195