Title of a News Article

Urfa’da tarih yeniden canlanıyor

.

Urfa’da tarih yeniden canlanıyor
banner206

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; Şanlıurfa’da Tarih Yeniden Canlanıyor Projesinin Açılış Toplantısına katıldı.

Avrupa Birliği-Türkiye mali işbirliği kapsamında Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen projenin açılış toplantısı Hilton Otelde gerçekleştirildi. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; Şanlıurfa’nın Semavi dinlere ait önemli eserleri ve tarihi değerleri bir arada barındırdığını ve pek çok inanca ev sahipliği yaptığını ifade etti.

Göbeklitepe’de yapılan arkeolojik kazılarda 11.000 yıl öncesine dayanan dünyanın en eski tapınak kalıntılarının Şanlıurfa’da ortaya çıkarıldığını aktararak konuşmasına devam eden Vali Tuna: “Musevi, Hıristiyan ve İslam peygamberlerinin atası olan Hz. İbrahim’in doğduğu şehir olması da Şanlıurfa'ya "İnançlar Diyarı" ve "Peygamberler Şehri" denilmesine sebep olmuştur.

Böylesine önemli bir inanç merkezi olan Şanlıurfa ilimiz maalesef bu potansiyelini yeteri kadar değerlendirememekte ve turizmden hak ettiği payı yeterince alamamaktadır. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “Şanlıurfa’da Tarih Yeniden Canlanıyor Projesi”nin bu anlamda Şanlıurfa’da turizmin canlandırılmasına katkı sunacağına inanıyoruz. Proje ile Göbeklitepe kazı alanına üst çatı örtüsü inşa edilecek ve kent merkezindeki tarihi meydan ve sokaklarda iyileştirme çalışmaları yapılacaktır. Bu fiziksel müdahalelerin yanı sıra Şanlıurfa’da turizm sektöründe hizmet veren çalışan ve işverenlerin pek çok konuda eğitilmesi, kent genelinde turizmin önemi konusunda farkındalık oluşturulması ve turizm sektöründe dünya standartlarına ulaşılması hedeflenmektedir. Böylece turizm altyapısı geliştirilecek, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımı yapılacak ve ilimizin bir marka kültür kenti olmasına katkı sunulacaktır” dedi.

Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, ilgili diğer kurumlarla Projenin uygulanması konusunda her türlü desteği sunduklarını kaydeden Vali Tuna: “Ayrıca bu projeyi tamamlayacak ve kentte sinerji yaratacak yeni proje fikirleri geliştirmeye devam ediyoruz. İlimizde turizmin gelişmesi konusundaki çabalarımız devam etmektedir. Uygulanmakta olan bu turizm projesinin faaliyetleri tamamlandığında da ilimizde önemli turizm destinasyon noktalarının oluşacağına ve ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında önemli artışlar olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından proje uzmanları tarafından projeye ilişkin sunum gerçekleştirildi. Toplantıya katılan turizm sektörü temsilcileriyse yönlendirdikleri sorulara uzmanlardan cevap aldı.

Düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Şutso Başkanı İsmail Demirkol, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, AB Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Özgür Öcal ve turizm sektörü temsilcileriyle kamu kurumlarının yöneticileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2017, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195