Title of a News Article

Urfa’da tarla günü düzenlendi

Urfa’da tarla günü düzenlendi
banner206

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (GAPTAEM) tarafından düzenlenen Şanlıurfa Koşullarında Aspir Bitkisinde Sulamanın Verim ve Yağ Kalitesi Üzerine Etkileri isimli proje kapsamında Kurudere kırsal mahallesinde Aspirde Sulama ve Tarla Günü düzenlendi

Tarla gününe TKDK İl Koordinatörlüğü, Adıyaman Tarım İl Müdürlüğü, Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ve personelinin yanı sıra çiftçiler ve Ziraat Fakültesi öğrencileri katıldı. Programın açılış konuşmasını GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü İbrahim Halil Çetiner yaptı. Çetiner, ''Tarla günleri, bir eğitim yayım faaliyeti olarak hem teknik elemanların hem de çiftçinin yerinde gözüyle gördüğü günlerdir. Ne kadar eğitim de verseniz, broşür de dağıtsanız, televizyon programı da yapsanız çiftçi tarlada gözüyle görmezse inanmıyor. Aspir bitkisinde sulamanın verime etkisi konulu projemizde yapılan yeniliğin yaygınlaştırılması amacıyla bir tarla günü düzenledik. Umuyoruz ki bölgemizde aspir bitkisi de ürün deseni içinde yerini alacaktır. Bu bitki hem yazlık hem kışlık olarak ekiliyor. Bölgemizde bu bitki, İç Anadolu Bölgesine göre verimi neredeyse iki kat daha yüksek. Ayrıca yağ kalitesi anlamında zeytinyağından sonra en kaliteli yağ oranına sahip bir bitkidir’’ şeklinde konuştu.

TKDK İl Koordinatörü Sadık Yetim ise ‘’Öncelikle tarla gününün düzenlenmesinde emeği geçen GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü İbrahim Halil Çetiner’e, Müdür Yardımcıları ve kurum personeline teşekkür ederim. Benim de daha önceden görev aldığım kurumda bu gibi çalışmaların olması ve benim de bu tür çalışmalara davet edilmem kendi adıma gurur verici. Bu gibi etkinliklerin tarım faaliyetlerinde faydalarını görüyoruz. Dolaysıyla bu gibi çalışmaların devamını diler emeği geçenlere bir kez daha teşekkürlerimi sunarım ’’ ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Murat Çakmaklı, “Tarım Müdürlüğü olarak aspir çalışmalarında elimizden gelen desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu tür çalışmaların, ülkemizin yağ açığını kapatmasına destek olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2016, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195