Title of a News Article

Urfa'da tüyler ürperten taciz!

Urfa'da tüyler ürperten taciz!
banner206
ŞANLIURFA’da, 2'si öğretmen 3 kişinin cinsel istismarına uğradığı ileri sürülen 16 yaşındaki lise öğrencisi G.A., savcılık kararıyla koruma altına alındı. Liseli kıza cinsel istismarla suçlanan 3 kişi ise nöbetçi savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Geçen cuma günü İsmail Nazif Bayraktar Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencisi G.A., rehberlik öğretmenine ismi öğrenilemeyen 2 öğretmenin de aralarında bulunduğu 3 kişinin kendisine bir evde cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. Rehber öğretmenin ihbarıyla okula gelen polisler, kız öğrencinin bilgisine başvurdu ve ardından cinsel istismar ile suçlanan 2'si öğretmen 3 kişi gözaltına alındı.

Savcılık, G.A.'yı koruma altına alarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ait yurda yerleştirirken, 3 şüpheli ise polis sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 3 şüpheli çıkarıldığı nöbetçi savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

BARO BAŞKANI: SERBEST KALMALARI YASALARA AYKIRI

16 yaşındaki liseli kıza yönelik cinsel istismarla suçlanan 3 kişinin serbest kalmasına Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe tepki gösterdi. Savcılığın verdiği kararın yasaya aykırı olduğu iddiasında bulunan Delebe, "Söz konusu suç, katalog suçlar arasında bulunuyor ve tutuklama gerektiriyor. Ancak dosya henüz hazırlık aşamasında iken zanlıların hakime dahi sevk edilmeden, serbest bırakılması yasalara aykırıdır. Baro olarak; Çocuk, Kadın ve İnsan Hakları komisyonlarımızı devreye sokarak, bu konunun takipçisi olacağız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 15:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
arko
arko - 9 yıl Önce

o öğrenci tamamen iftira atıyor.

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142