Title of a News Article

Urfa’da yağış şoku!

Urfa’da yağış şoku!
banner206

UĞUR BUDAK 
Bu yıl yağışsız geçen kış mevsimi kuraklığı akıllara getirirken, Urfa ile ilgili ürkütücü istatistik ortaya çıktı. Meteorolojik verilere göre; Şanlıurfa’ya, bu yıl son yılların en az yağışının düştüğü ortaya çıktı.

Türkiye’de özellikle bu kış mevsiminde beklenen yağışın yağmaması ciddi tehlikeler ile karşı karşıya kalınacağının haberini verirken, Şanlıurfa’da da 1 Ekim 2013 tarihinden bu yana metrekareye 154 kg yağışın düştüğü bildirildi. Bu rakamın son yılların en az yağış ortalaması olduğu ortaya çıktı.

Şanlıurfa Meteoroloji Müdürü Yunus Demir, Urfastar’a yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’da 1 Ekim 2013 tarihinden bu yana metrekareye 154 km yağış düştüğünü belirterek, bu rakamın uzun yıllar ortalamasının altında kaldığını söyledi. Bu süre içerisinde yağışların zamanlaması itibariyle tarımsal faaliyetler konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını da vurgulayan Müdür Demir, “Önümüzdeki günlerde yağacak yağışlarla da söz konusu yağış azlığını kapanacağı tahmin edilmektedir” dedi.

 

Yağış geliyor

Bu arada Şanlıurfa, önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren yağışlı bir havanın etkisi altına girecek.

Şanlıurfa Meteoroloji Müdürü Yunus Demir, Şanlıurfa ili ve çevresinde uzun zamandır devam eden açık ve az bulutlu havanın yerini önümüzdeki hafta pazartesi gününden itibaren yağışlı havaya bırakacağını da dile getirerek, “Yağışlar tüm Şanlıurfa genelinde etkili olacak, yağmur ve yer yer sağanak yağmur şeklinde görülecek yağışlar aralıklarla 3 gün boyunca devam edecektir. Sıcaklıklar mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredecektir. En yüksek sıcaklık 18-20 derece civarında olacaktır” şeklinde konuştu.

Bu arada Şanlıurfa’nın yıllık ortalama yağışının metrekareye 435 kg olduğu öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2014, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195