Title of a News Article

Urfa’da yetimler sevindirildi

Urfa’da yetimler sevindirildi
banner206

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa’da 8.'sini düzenlediği yetim sevindirme programında 520 yetimi sevindirdi.

İHH İnsan Yardım Vakfı, her yıl bahar aylarında dünya genelinde geleneksel hale getirdiği Yetim Dayanışma Günleri kapsamında bu yıl Şanlıurfa’da 8. programını düzenledi. Düzenlenen etkinlikte 520 yetime çeşitli oyuncak ve nakdi yardımda bulunuldu. Hatice Kübra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen programa Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İl Müftüsü İhsan Açık, programa sponsor olan Ahmet Şeref Özkaya, Erdoğan Kaşkaya, yetim biriminden Emine Güler ve yetim anneleri katıldı.

 

"İHH OLARAK ŞANLIURFA’DA 601 YETİME SPONSORUZ"

Etkinlik okunan Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı. Kuran’ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İHH Şanlıurfa Başkanı Behçet Atilla, dünyanın birçok yerinde yardıma muhtaç insanlara ulaşıp insani yardımlarda bulunduklarını, Şanlıurfa’da da 601 yetime sponsor olduklarını söyledi. Sponsor oldukları yetimlere her ay düzenli olarak nakdi yardımda bulunduklarını ifade eden Atila, “Her yıl bahar aylarında kutsal emanetler olan yetimlerimiz için Yetim Dayanışma Günleri kapsamında tertiplediğimiz programlarla yetimlerimizin yüzünü güldürüyoruz. Bu yılda Şanlıurfa’da sekizincisini düzenlediğimiz programda 520 yetimi oynayacağımız oyunlarla ve vereceğimiz hediyelerle yüzlerini güldüreceğiz” dedi.

 

"YETİMLER BİZLERE BİR EMANETTİR"

Yetimlerin kendilerine bir emanet ifade eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Biz hayata imtihan gözüyle bakıyoruz. Bizlerin imtihanı yetimlere yardım ederek yüzlerini güldürmekse, sizlerin imtihanı ise bu tarz bir musibet karşısında göstereceğiniz sabırdır. Bu gerçekten güzel bir programdır. Biz bu programda olmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu. Çocuklarla halat çekme oyunu, koşu yarışı ve çeşitli oyunlar oynayıp ilahi ve şiirler okudu.

Okul bahçesinde serilen hasırlar üzerinde çocuklarla beraber cemaatçe öğle namazı kılındı.Program katılanlara yemeklerin ikram edilmesinin ardından yetim annelerine zarf içinde nakdi yardım, çocuklara da oyuncaklar verildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2016, 18:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195