Title of a News Article

Urfa’daki operasyonda dikkat çeken isim…

.

Urfa’daki operasyonda dikkat çeken isim…
banner206

Şanlıurfa’da gözaltına alınan akademisyenler arasında Urfa İl Emniyet Müdürlüğü eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ahmet Sait Yayla da bulunuyor.  

 

UĞUR BUDAK

‘Darbe Girişimi’nin ardından bugün Harran Üniversitesine yönelik düzenlenen operasyonda; aralarında profesör ve doçentlerin de bulunduğu 21 akademisyen gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında dikkat çeken bir isim de bulunuyor. O isim, Şanlıurfa eski İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu döneminde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevini yürüten Ahmet Sait Yayla… Müdür Likoğlu’nun en güvendiği isimler arasında yer alan Yayla, bugün düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

 

Cemaatin en önemli abisi

19-25 Aralık 2014 tarihlerinde düzenlenen operasyonların ardından Harran Üniversitesine akademisyen olarak geçiş yapan Ahmet Sait Yayla, Gülen Hareketi’nin en önemli abilerinden birisi olarak gösteriliyor. Bunun yanı sıra Yayla, sık sık Fethullah Gülen'in yaşadığı ABD'de de konferanslar düzenliyordu. 

Bu arada Ahmet Sait Yayla’nın görevden alınması için Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltının aldığı kararlar idare mahkemesi tarafından durdurulmuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2016, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195