Title of a News Article

Urfa’daki Suriyeliler gidecek mi?

Urfa’daki Suriyeliler gidecek mi?
banner206

Şanlıurfa’nın  Akçakale ilçesinde 125 bin Suriyeli sığınmacıyı ağırlıyor. Güvenli bölgenin kurulması, terör örgütünün zulmünden kaçan binlerce Tel Abyadlı için eve dönüş demek. Suriye Aşiretler Meclisi, Türkiye'nin atacağı her adımı destekleyeceklerini söyledi.

Yıllarca Esed rejiminin baskısı altında yaşadılar. İç savaşla birlikte, yaşadıkları topraklar önce DEAŞ, ardından PKK/YPG tarafından işgal edildi. Çareyi Türkiye'ye sığınmakta buldular.

Akcakale'nin kendi nüfusu 115 bin. Ev sahipliği yaptığı Suriyeli sayısı ise 125 bin. Bu nüfusun yarıya yakınını sınırın hemen diğer tarafındaki Tel Abyad'tan gelenler oluşturuyor. Güvenli bölgenin Tel Abyad ve sinir hattı boyunca oluşturulması durumunda ilçedeki Suriyeliler rahatlıkla ülkelerine dönebilecek.

BÖLGE HALKI TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BÖLGEDEKİ İŞGALİNİN SON BULMASINI İSTİYOR

Gazeteci Modar Alasaad:

"YPG/PKK bölgede insanların evlerine, arazilerine el koyuyor. Gençleri zorla silah altına alıyor. Muhalifleri hapse atıp işkence ediyor. Bölge halkını bu örgütten kurtarmak için güvenli bölgenin bir an önce kurulması gerekiyor. "

Tel Abyadlılar bölgede YPG/PKK'nın varlığından rahatsız. Evlerine dönmek için teröristlerin bölgeden çıkmasını bekliyorlar.

''TÜRKİYE'NİN GÜVENLİ BÖLGE İÇİN ATACAĞI HER ADIMI DESTEKLİYORUZ''

Terör örgütlerine karşı bir araya gelen aşiretler de dönüş günü için gün sayıyor.

Suriye Kabileler ve Aşiretler Meclisi Başkanı Ebu Necib Rami el Döş:

"Bölgede huzur ve güven ortamı oluşması için Türkiye’nin garantörlüğünde bir güvenli bölgenin benim aşiretimin de bulunduğu Deyrezor'a kadar uzanması lazım. Biz Türkiye’nin güvenli bölgeyle ilgili atacağı her adımı destekliyoruz."

''EVİMİZE DÖNMEK İÇİN TERÖRİSTLERİN ORADAN ÇIKMASINI BEKLİYORUZ"

Akçakale, sınırın hemen karşısındaki Tel Abyad'la bir elmanın iki yarısı gibi.

Şeyh İsa Aşireti Lideri Ebulravvas El İsa:

"Yarım milyondan fazla insan mallarını, mülklerini, sevdiklerini bırakarak YPG/PKK zulmünden kaçtı. Güvenli bölgenin oluşması durumunda bu insanlar tabii ki de yurtlarına dönmek isteyecek."

Suriye Kabileler ve Aşiretler Meclisi Başkanı Ebu Necib Rami el Döş:

"Rakka, Deyrezor ve Haseke'deki aşiretler güvenli bölgenin kurulmasını sabırsızlıkla bekliyor. Fırat’ın doğusunda sadece 100 metre derinliğinde bir güvenli bölge kurulsa bile, bu bölgedeki dengeleri tamamen değiştirecek."

TRT HABER

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2019, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195