Title of a News Article

Urfalı Alptekin, direnişi filme alıyor

Şanlıurfalı gazeteci Halit Ziya Alptekin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye halkının göstermiş olduğu direnişi ve sonrasında kazanılan zaferi beyaz perdeye yansıtmak için kolları sıvadı.

Urfalı Alptekin, direnişi filme alıyor
banner206

Avrasya Medya Birliği Genel Başkanlık görevini yürüten Halit Ziya Alptekin, daha önceki dönemlerde başta Azerbaycan ve Kazakistan olmak üzere Türki Cumhuriyetlerde birçok tanıtım, belgesel ve prodüksiyonları hayata geçirerek büyük ses getirmişti. 

Alptekin’in yapımcılığını üstleneceği filmde, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ve buna karşı gelerek tankların önüne canını siper eden şehitler, yaralanan gaziler ve tüm olaylar tarih sayfalarında bir yapıt olarak yerini alacak.
 

DEV KADRO FİLMDE ROL ALACAK

Film için 'Çanakkale Geçilmez' ve 'Colours of Turkey' başlıklı büyük gösterilerin yapımcısı Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanı Murat Baytaş'ın müzikal hazırladığını belirten Alptekin, "Kuşkusuz ki 15 Temmuz gecesi halkımızın gösterdiği direniş ikinci bir Çanakkale Zaferi'nin ta kendisidir. Milletimiz kendi iradesine nasıl sahip çıkılacağını bu süreçte tüm dünyaya göstermiştir.  Bizler de bu aziz vatanın kahramanlıklarla dolu ecdadının nesli olarak böylesine bir çalışma içerisindeyiz. Sinema filmimizde birçok yerli ve yabancı oyuncu rol alacak ve filmin yönetmeni sürpriz bir isim olacak" dedi.

 

SENARYO TAMAM

Film senaryosunun da yazıldığını sözlerine ekleyen söyleyen Alptekin, Ekim ayında filmin çekimlerine başlayacaklarını  belirtti. Filmin son teknolojik imkanlarla kayda alınacağını ve ve dünya sinemalarında izleyiciyle buluşturulacağını dile getiren Alptekin, “Avrasya Medya Birliği olarak film ve müzikal konusunda devlet büyükleri ve sektörden çok olumlu tepkiler aldık. Halkımıza çok güzel bir eser sunacağız" diye konuştu.

Şanlıurfa'da uzun yıllar ulusal medyada görev yapan Halit Ziya Alptekin, son yıllarda İstanbul ve Ankara'daki çalışmaları ile uluslararası platformlarda medya alanında Türkiye'yi temsil etmişti. (URFASTAR)

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2016, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195