Title of a News Article

Urfalı avukat, Feyzioğlu'na tepki gösterip istifa etti

Urfalı avukat, Feyzioğlu'na tepki gösterip istifa etti
banner206

Türkiye Barolar Birliği Adli Yardım Komisyonu Başkanvekilliği görevini 4 yıldır sürdüren CHP Şanlıurfa eski il başkanı Av. Ferhat Karataş, Metin Feyzioğlu’na tepki amacıyla bu görevinden istifa etti.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na yönelik tepkiler sürüyor. Şanlıurfa Barosu delegelesi Ferhat Karataş, yaptığı yazılı açıklamada, TBB Adli Yardım Komisyonu Başkanvekilliği görevini 4 yıldır meslektaşlarına yardımcı olabilmek için gönüllü ve istekle yerine getirmeye çalıştığını ifade etti.

‘Savunma Yürüyüşü’nün en temel anayasal hak olduğunu ve bunun engellendiğini" belirten Karataş, “Avukat cübbesinin yakasına yapışılıyor ve hatta darp ediliyorken gelinen süreçten ve bugünkü hukuksuz uygulamalardan baro başkanlarını tutup hedef gösteren, başkanlara yönelik ‘Baroları terörize ediyorsunuz’ diyen, meşruiyeti tartışmalı hale gelen, TBB Başkanı ile aynı çatı altında gerek görev yapmak, gerek meslek onurum, gerek hukuk nosyonum açısından imkansız hale gelmiştir” dedi.

Karataş, hukukun ve savunmanın ayaklar altına alındığını ifade ederek açıklamasına şöyle devam etti:

"Avukatlar bu onurlu mücadeleyi verenleri, bu mücadeleyi görmezden gelip baro başkanlarının yanında durmayanları unutmayacaktır. Bu sebeple  TBB Adli Yardım Komisyonu Başkanvekilliği görevimden 24.06.2020 tarihi itibariyle istifa ediyorum."

YÜRÜYÜŞE DESTEK VERMEMİŞTİ

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Abdullah Öncel’in de aralarında bulunduğu bazı baro başkanlarının Ankara’ya düzenlediği yürüyüşe ilişkin "Yürüyüşe katılmayacağım çünkü benim ve Türkiye Barolar Birliği'nin seçtiği yöntem yürümek değil. Biz Meclis'teki çalışmanın etkili olacağını düşünüyoruz" demişti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Reisinadamı
Reisinadamı - 4 yıl Önce

Yaşasın feyzioğlu gerisi tırışga

SIRADAKİ HABER

banner195