Title of a News Article

Urfalı Başkan, AVM için halktan görüş alıyor

Urfalı Başkan, AVM için halktan görüş alıyor
banner206

Kadıköy Belediye Başkanı Urfalı Şerdil Dara Odabaşı, “Sen istemezsen AVM yapılmaz” diyerek, Kadıköy’de yapılması planlanan alışveriş merkezi ile ilgili vatandaşlardan görüş aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kadıköy Söğütlüçeşme'yi alışveriş merkezi gibi bir gara dönüştürecek imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2019 yılının mayıs ayında hazırladığı imar planı değişikliği ile “Söğütlüçeşme Toplu Taşım Gar Sahası Proje Alanı” olarak düzenlendi. AVM görünümüyle bir gar projesinin önünü açan imar planlarına askı sürecinde Kadıköy Belediyesi itiraz etti ancak sonuç alamayınca planları mahkemeye taşıdı. Kadıköy Belediye Başkanlığı'nın açtığı dava sonucunda İstanbul 13. İdare Mahkemesi, 8 Mayıs 2020 tarihinde imar planlarının yürütmesini oy birliği ile durdurdu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TCDD'nin itirazı üzerine İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 4. İdare Dava Dairesi yürütmeyi durdurma kararını 2 Haziran 2020 tarihinde oy birliği ile kaldırdı.

193 MİLYONLUK PROJE

Proje tanıtım dosyasındaki bilgilere göre, toplam proje bedeli 193 milyon 794 bin TL olacak. Bu tutarın 144 milyon 698 bin TL’si inşaat alanı, 22 milyon 125 bin TL’si donatı alanı, 25 milyon 471 bin TL’si çevre düzenlemesi ve 1 milyon 500 bin TL’si de ruhsat ve harçlar için harcanacak.

Kadıköy’ün Şanlıurfalı Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, bu kapsamda Kadıköy’e bağlı Hasanpaşa Mahalle esnafını ziyaret ederek, AVM projesini anlattı ve görüşlerini aldı. CHP’li Başkan Odabaşı, “Mahalle kültürümüzü seviyoruz, zarar görmemesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hasanpaşa Mahalle esnafımızla bir araya geldik, Söğütlüçeşme'ye yapılması planlanan AVM projesini anlattık ve görüşlerini aldık” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195