Title of a News Article

Urfalı Başkan öz eleştiri yaptı...

Urfalı Başkan öz eleştiri yaptı...
banner206

İstanbul Şanlıurfalılar Derneğinin buluşmasında konuşmasıyla damga vuran Şanlıurfa’lı Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Urfalı Bürokrat sayısının azlığına dikkat çekerek Vekiller ve Belediye Başkanlarını adeta eleştirdi başkan Odabaşı, “Benim kapım hepinize açık, elimden ne gelirse, gücümün yettiği neyse sizlerle paylaşmaya hazırım.” Dedi. 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Şanlıurfalılar Derneği tarafından 6. sı düzenlenen ‘’Tirit Günü’’ gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, Şanlıurfa eski Milletvekili Mehmet Akyürek, Şanlıurfalı sanatçı Mahmut Tuncer, Şanlıurfa Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm Kayacan ve binlerce Şanlıurfalılar katıldığı buluşmada Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı, Urfalı Bürokratların azlığından şikayet etti.

Programda hemşerilerine seslenen Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Bizleri burada buluşturduğu için Dernek Başkanımız Müslüm Kayacan’a teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanıma, Bakanıma, Urfa’dan gelen belediye başkanlarına, il başkanına ve tüm dostlarıma burada konuşmak yapmak çok kolay değil. Ama bir şeyleri sizinle paylaşmak istiyorum; Bütün konuşmacılar birlikten, dayanışmadan, bir olmaktan diri olmaktan bahsetti. Ben büyükşehirlerde bildiğim kadarıyla tek Urfalı belediye başkanıyım ve buda bana göre başarı değil başarısızlığın benim üzerimden simgelenmesi. Eğer ben teksem bu bizim için bir başarı değil, burada oturan bu Urfa’ya emek vermiş,  Urfa’da yaşamış Urfalı olduğunu söyleyen herkesin başarısızlığıdır çünkü biz daha fazla beraber olursak konuşursak Ben tek başıma o masalardan kalkamam. Az önce bürokratlarımızın  burada bulunan Bürokratlarımız sayıldı bu sayı bizim başarısızlığımızdır.  Ben başka vilayetlerin ve illerin dernek toplantılarına da katılıyorum, liste bitmiyor burada saydığımız toplam sayı 10 veya 20 ama farklı illerin siyasi görüşünden bağımsız aynı siyasi görüşe  sahip aynı çoğunluğa sahip illerin bürokratlarını görünce ben bir kez daha üzülüyorum. burada da hata benim siyasi olarak siyaseten bir yerlere geldikçe kendi hemşerilerimize, kendi dostlarımıza sırtımızı dönersek belki 5 sene sonra bu koltukları bir daha bulamayız. Diğer vilayetler nasıl başardıysa, ne yaptıysa, Amerika’yı keşfe gerek yok siyasi görüşlerinden  bağımsız olmak bir birlerine sahip çıktıklarını ben yaşadım ve gördüm siyasetenden de belediye başkanı olarak da. Bunları burada paylaşmak istedim çünkü burası her ne kadar bir dernek toplantısı olsa burası aile toplantısıdır. Benim kapım hepinize açık, elimden ne gelirse, gücümün yettiği neyse sizlerle paylaşmaya hazırım.” Şeklinde konuştu. Başkanın konuşması büyük alkış aldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2020, 23:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195