Title of a News Article

Urfalı çiftçiler için güzel haber...

.

Urfalı çiftçiler için güzel haber...
banner206
 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik' in "Yeşil Masa" uygulamasının başlatılması hususundaki emir ve talimatları doğrultusunda, Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı tarafından projelendirilen "Yeşil Masa" Şanlıurfa'dan start aldı.  

Bakan Faruk Çelik’in liderliği ve ülkemiz tarımına yönelik hedefleri doğrultusunda Şanlıurfa Tarımını, doğru iletişim ve sahada çözüm odaklı etkin çalışmalar ile hak ettiği potansiyele ulaştırmada önemli bir mihenk taşı olacak "Yeşil Masa", Şanlıurfalı üreticilerin taleplerini en hızlı ve sağlıklı biçimde sonuçlandırmaya yönelik bir proje olarak hizmete girdi. Uygulama ile İŞanlıurfa’da bitkisel-hayvansal üretim yapan üreticiler, gıda üretimi ve satışı yapan işletmeler ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında hızlı-etkili ve sürekli bir bilgi ağı kurulması hedefleniyor.

Yeşil Masa uygulamasında çiftçiler-üreticiler web ortamında, mail ortamında, telefon aracılığı ile veya kuruma bizzat başvuruda bulanarak talep, öneri ve şikayetlerini "Yeşil Masa" da görevli personellere iletecek, görevli uzman personel tarafından alınan talepler il ve ilçelerdeki konu uzmanlarına iletilecek ve en geç 5 (beş) işgünü içerisinde talep sahibine geri bildirimde bulunulacaktır. Süreç "Yeşil Masa" da görevli konu uzmanı tarafından kayıt altına alınarak bizzat yönetilecektir. Böylelikle Yeşil Masa ile çözülmemiş sorun, değerlendirilmemiş talep ve öneri, işleme alınmamış şikayet, kurum girişinde karşılanmamış çiftçi kalmayacaktır.

Faruk Çelik, "Yeşil Masa" uygulamasının açılışında yapmış olduğu konuşmada; şunları kaydetti;

"Uzun yıllardır siyasette beyaz masa uygulaması vardı ama konu tarım olunca "Yeşil Masa" olarak adlandırmak daha isabetli oldu. Ben il müdürümüzü tebrik ediyor görev alacak arkadaşlara başarılar diliyorum. Biz tarımı ayağa kaldıracaksak, tarım şaha kalkacaksa bu çiftçinin memnuniyetiyle, bilinçlenmesiyle gerçekleşir. Eğer biz bilinçli tarım yapabilirsek tarımsal verimde ve kalitede çok önemli noktalara geliriz. Eğer bu yönetim kadroları çiftçinin derdi ile dertlenirse, çiftçideki moral ve motivasyon da bu üretimin artmasına çok ciddi katkı sağlayacaktır. Dolayısıyla Şanlıurfa' da bu akşam başlatmış olduğumuz "Yeşil Masa" uygulamasını 81 vilayetimize, inşallah Şanlıurfa' da öncülük yaparak yaygınlaştıracağız ve çiftçilerimizle burada hizmet veren görevlilerimiz arasında büyük bir köprü görevini bu masa görmüş olacaktır. "Yeşil Masa" nın hayırlı olmasını diliyorum. Tüm çiftçi kardeşlerimize bu masa sayesinde elde edecekleri verimin Türkiye' ye çok ciddi katkı sağlayacağı inancıyla bereketli olmasını diliyorum. Ellerinize sağlık diyorum." İfadeleriyle "Yeşil Masa" açılışını gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195