Title of a News Article

Urfalı çiftçiler mağdur oldu

.

Urfalı çiftçiler mağdur oldu
banner206

Maliye Bakanlığının çırçır fabrikalarının kestiği faturaları incelemeye almasından dolayı Urfalı bazı çiftçiler, pamuk desteklemelerini aylardır alamadı. Konuyla ilgili Bakan Faruk Çelik’e seslenen çiftçiler, bu mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Şanlıurfalı bazı pamuk üreticileri, aylardır pamuk desteklemelerini alamamaktan şikâyetçi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından icmalleri onaylanmasına rağmen Maliye Bakanlığı’nın çırçır fabrikalarını denetlemesinden dolayı mağdur duruma düştüler. Çünkü faturaların incelenmesinden dolayı aylardır bu çiftçiler pamuk desteklemesi alamadıklarını belirtiyorlar.

Gazetemize telefonla ulaşan Şanlıurfalı pamuk üreticilerinden Muhammed Akıl, Ramazan Bayramı öncesinde almaları gereken destek ödemelerinin hala kendilerine ödenmediğine dikkat çekerek, Şanlıurfa Milletvekili Bakan Faruk Çelik’ten bu sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Bu konuda deyim yerindeyse cezalandırıldıklarını dile getiren Çiftçi Akıl, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı destek ödemeleri ile ilgili Tarım İl Müdürlüğü'nün gönderdiği icmalleri onayladı. Ancak faturayı kesen çırçır fabrikaları Maliye Bakanlığı tarafından incelemeye alındığı için destekler bize ödenmedi. Burada bir usulsüzlük varsa bizim kabahatimiz ne? Üç aydır biz neden bekletiliyoruz? Sayın Bakanımız Faruk Çelik'in bu konuya bir el atmasını istiyoruz. Bir bayram daha geldi ama bizim sorun hala çözülemedi” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2016, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195