Title of a News Article

URFALI ÇOCUKLAR İÇİN ÜÇ UÇAK KALKTI

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Şanlıurfa’dan 520 öğrenci, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin tarafından İstanbul ve Trabzon’a yolculandı.

 İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Şanlıurfa’dan 520 öğrenci, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin tarafından İstanbul ve Trabzon’a yolculandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ve 47 görevli öğretmenin refakat ettiği öğrenciler için Şanlurfa GAP Havalimanına üç adet uçak indi. Proje kapsamında Viranşehir’den 179, Akçakale’den 177 öğrenci İstanbul’a, Suruç’tan 164 öğrenci ve 15 şehit-gazi yakını ise Trabzon’a yolculandı.

Şanlıurfa GAP Havalimanında düzenlenen yolculama töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Orada kaldığınız süre içinde mümkün olduğu kadar oradaki kardeşlerinizle dah açok zaman geçirin. Bakınız Trabzon’da, İstanbul’da ve memleketin başka diğer taraflarında yaşayanlar, memleketin doğusunda yaşayanlarla aramıza sokulmak istenen fitneler var. Çeşitli argümanlar geliştiriyorlar, bunların hepsinin yersiz ve gereksiz olduğunu ve bunların fitne fesat odakları tarafından geliştirildiğini göreceksiniz” dedi.

 

İÇİŞLERİ BAKANI KARŞILAYACAK

Şanlıurfa’dan Trabzon’a gidecek olan öğrencileri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun karşılayacağını belirten Vali Erin, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:  İçişleri Bakanlığımızın yürüttüğü bir proje var, Biz Anadoluyuz. Memleketin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bu topraklar üzerinde yaşayan asil babaların ve dedelerin torunları bizler biriz, beraberiz ve hep birlikte anadoluyuz, bu medeniyetin sahibi ve temsilcileriyiz. Şanlıurfamızdan İstanbul ve Trabzon başta olmak üzere batıda yaşayan kardeşlerinizin bulunduğu şehirlere, bir program dahilinde mümkün olduğunca fazla sayıdaki çocuğumuzu oradaki kardeşleriyle buluşturacağız. Bu programın ilkini bugün İstanbul ve Trabzon’a göndereceğimiz 520 çocuğumuzla başlatmış bulunuyoruz. Hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum. Gezi programı üç gün sürecek. Orada, İstanbul Valimiz başta olmak üzere Milli Eğitim yetkilileri, Emniyetimiz, Jandarmamız ve İstanbul’da yaşayan kardeşlerimiz tarafından karşılanacaksınız. Yine Trabzon’da İçişleri Bakanımız bir sürpriz yaparak, Peygamberler şehri Urfa’dan gelecek çocuklarımızın karşılanmasında ben de arzu ederim dediler ve o yoğun programı içerisinde Trabzon’da sizleri bekliyor olacak.

Dünyanın en güçlü hava yollarından biri haline gelen Türk Hava Yolları’nın uçaklarıyla ve kaliteli personeliyle beraber oraya varacak ve tekrar sağ salim şekilde buraya varacaksınız.

Orada kaldığınız süre içinde, mümkün olduğu kadar oradaki kardeşlerinizle daha çok zaman geçirin. Bakınız Trabzon’da, İstanbul’da ve memleketin başka diğer taraflarında yaşayanlar, memleketin doğusunda yaşayanlarla aramıza sokulmak istenen fitneler var. Çeşitli argümanlar geliştiriyorlar, bunların hepsinin yersiz ve gereksiz olduğunu ve bunların fitne fesat odakları tarafından geliştirildiğini göreceksiniz. Siz, Şanlıurfa’daki, Suruç’taki, Viranşehir ve Akçakale’de yaşayan çocuklarımızın dedeleri, ataları o Laz uşakları dediğimiz Trabzondaki çocukların dedeleriyle birlikte yedi düvele karşı nasıl omuz omuza savaşmış, kahramanca cesurca bir mücadele anlayışını ortaya koymuştur. Biliyorsunuz, sizlerin dedeleriniz ve dedelerinizin babaları Çanakkale’de, Dumlupınar’da memleketin dört bir tarafında şu anda kucak kucağa yatıyorlar. Memleketimizin kıymetini bu vesile ile bileceğiz, birbirimizi daha çok seveceğiz, bu proje vesilesiyle aramızdaki gönül bağlarının daha da güçlenmesini temin edeceğiz. Bu fırsatı sağladığı için başta İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ve tabi ki Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyoruz.

HAZİRAN AYINA KADAR DEVAM EDECEK

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Şanlıurfa’daki öğrenciler Türkiye’nin başka illerine giderek oradaki öğrencilerle tanışma ve şehirleri gezme fırsatı bulacak. İlk olarak üç uçakla 520 öğrencinin katıldığı geziler Haziran ayına kadar devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2017, 18:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195