Title of a News Article

Urfalı Hikmet heyecanlandırdı...

Urfalı Hikmet heyecanlandırdı...
banner206

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 250 Bin TL'lik soruyu gören Şanlıurfalı Hikmet Karakurt, çekilme hakkını kullanarak, 125 Bin TL'lik ödülle ayrıldı.

22 yaşındaki 8 çocuklu ailenin çocuğu olan Hikmet Karakurt, geçen hafta 125 bin lira değerindeki ''1 dakikada ve 30 saniyede en fazla beton blok kırma rekorlarına da sahip olan Ali Bahçetepe tek seferde en fazla beton blok kırma rekorunu 2015'te kaç beton blok kırarak elde etmiştir?'' sorusuna doğru yanıt verdi.
250 bin TL'lik soruyu açtıran Karakurt, bugün 250 bin TL'lik soruya cevap verirse milyoner olması için 1 sorusu kalacaktı. Ancak Karakurt, 250 Bin TL'lik soruyu gördü ve yarışmadan çekilme hakkını kullanarak, 125 TL ödül kazanabildi.


İşte 250 Bin TL'lik o soru...
Ay'da yürüyen ilk insan olan Neil Armstrong, Ay'da giderken yanında hangisinden parçalar götürmüştür?
A. Galileo'nun teleskobu
B. Newton'ın peruğu
C. Wright Kardeşler'in uçağı
D. Einstein'in beyni

Doğru cevap: C Wright Kardeşler'in uçağı

Neil Armstrong, Wright Kardeşler'in uçağından bir ahşap parçasını yanına aldı.

Wright Kardeşler, 1903 yılında kayıtlı ilk uçuşu gerçekleştirmişti. Neil Armstrong, havacılık sektörünün atılım yapmasını sağlayan Wright Kardeşler'in uçağından bir ahşap parça alarak onların başarılarını sembolize etmek istedi. Armstrong bu parçayı kişisel tercih kitine koydu. Bütün eserler şu anda Washington DC'deki Smithsonian Müzesi'nde bulunuyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195