Title of a News Article

Urfalı isim tarihi törene tanıklık etti

Urfalı isim tarihi törene tanıklık etti
banner206

Kardeş Azerbaycan'da bu sabah başlayan tarihi zafer törenine tanıklık eden Türkiye ve Azerbaycan İş Adamları ve Sanayıcılar İçtimai Birliği Başkanı Şanlıurfalı Hüseyin Büyükfırat, heyecan dolu dakikaları TV Net'te paylaştı.

30 yıldır Ermenistan işgali altında bulunan Karabağ bölgesinin kurtarılması sonrası bugün Azerbaycan'da tarihi anlar yaşanıyor. Ermenistan'ın hain saldırı sonrası başlayan büyük çatışmalarda bozguna uğrayan Ermeniler, işgal ettikler Azeri toprakları terk etmek zorunda kaldılar. Azerbaycan'ın en büyük destekçisi olan Türkiye'de bugün, Azadlık Meydanı'ndaki tarihi zafer törenini yakından takip edip destek verdi. Dünyaya mesaj veren iki ülkenin zaferi, büyük yankı yarattı.

Uzun yıllardır Azerbaycan'da yaşayan Urfalı isim Türkiye ve Azerbaycan İş Adamları ve Sanayıcılar İçtimai Birliği Başkanı Hüseyin Büyükfırat'ta tarihi zafere tanıklık eden en yakın isimlerden birisi. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen askeri töreni yakından takip eden Hüseyin Büyükfırat, duygu dolu düşüncelerini TV Net'e konuk olarak paylaştı. 

Büyükfırat, 'Burada gerçekten çok anlamlı bir tören yaşanıyor. İki devlet tek milletin zaferini dünya şuan da izliyor. Pandemi nedeniyle burada azınlıkta insan var. lakin salgın olmasaydı burayı milyonlar dolduracaktı. 44 gün zaferin galibi Azerbaycan halkı oldu. Türkiye'nin tam desteği sayesinde Azerbaycan, işgal altındaki topraklarını kurtardı. Bu zaferi burada hep birlikte yaşıyoruz.' dedi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2020, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195