Title of a News Article

Urfalı işsizler bu habere dikkat!

Urfalı işsizler bu habere dikkat!
banner206

 Şanlıurfa Çalışma ve İş kurumunda İş ve Meslek Danışmanlığı (İMD) Danışmanlık ve İşe Yerleştirme Servisi, mesleği olan veya olmayan her işsize danışmanlık hizmeti vererek vatandaşlara yol göstermeye devam ediyor.

 Aylık ortalama 2850 kişiye danışmanlık yapan İ.M.D. birimi yaklaşık 520 iş yerine de ziyaretlerde bulunuyor. Yıllık 750 Engelli, eski hükümlü, terör mağdurları ve yakınlarına da hizmet veren birim, vatandaşların danışmanlık hizmetinden en iyi şekilde yararlanmasını sağlıyor.

İş ve Meslek Danışmanlığı genel ifade ile Bir bireyin kendisini tanıması, meslek ve iş dünyası hakkında bilgi sahibi olması; kendisi ile meslekler ve örgütleri karşılaştırması ve bir istihdam gelişim planı oluşturması için bireye yapılan profesyonel ve sistematik yardım etme destek sürecidir.

Her ay binlerce kişiye hizmet veren birimle ilgili, Şanlıurfa Çalışma ve İş kurumu İl Müdürü Necdet Karasevda; ‘’ İstihdamın önemli bir ayağını oluşturan İş ve Meslek Danışmanları, vatandaşlarımızı en iyi işi yapabileceği alana yöneltme konusunda çalışmalarına devam etmektedirler. İş ve Meslek danışmanlığının asıl amacı İşvereni doğru işçiyle buluşturmaktır. İşverenlerle birebir görüşülerek yılda 2 defa yapılan “işgücü piyasası analizini” sektörel bazda il sınırları içerisinde ihtiyaç duyulan işgücü, sektörlerin önümüzdeki dönemlerde yaşanması muhtemel sorunlar gibi durumlar araştırılarak geleceğe yönelik planlamalar yapılmaktadır.

Her işsiz veya işini değiştirmek isteyen vatandaşımız, İŞKUR’un Danışmanlık ve İşe Yerleştirme servisinden İş ve Meslek hayatına yönelik hizmetleri kesintisiz alabilir.’’ Dedi. 

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195