Title of a News Article

Urfalı jokeyi binler uğurladı...

.

Urfalı jokeyi binler uğurladı...
banner206

Vefat eden Şanlıurfalı ünlü jokey Ömer Kaya için gözyaşları sel oldu. Ankara 75. Yıl Hipodrumu'ndaki yarışta atıyla beraber düşerek beyin kanaması geçiren ve yoğun bakıma alındıktan 4 gün sonra yaşam mücadelesini kaybeden jokey Ömer Kaya, Urfa'da son yolculuğuna uğurlandı.

UĞUR BUDAK
30 yaşındaki jokey Ömer Kaya'nın  cenazesi dün TJK Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda düzenlenen törenin ardından Urfa'ya getirilmişti. Kaya'nın cenaze namazı bugün öğle namazına müteakiben Karaköprü İlçesine bağlı Yukarı Göbekli Mahallesinde kılındı. Cenazeye Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Turgut Alakuş, Urfa Hipodrumu'ndaki Müdürü Mehmet Kazoğlu ve binlerce kişi katıldı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Kaya'nın naaşı omuzlara alınarak götürüldüğü mahalle mezarlığında gözyaşları arasında defnedildi.

TSK Genel Sekreteri Turgut Alakuş, Ömer Kaya'nın vefatından dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, bu kazaların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

 

ÖMER KAYA'NIN KARİYERİ

1996'da Kaya Ekürisi'nin bir bireyi olarak pistlere adım atan ve bir sene sonra 400 yarışta boy gösteren Kaya, kariyeri boyunca yaklaşık 13 bin yarışta at bindi. Bu yarışlarda 1571 birincilik elde edip, 4500 kez tabelada yer bulan Kaya'nın en çok tercih ettiği pist, 4 gün önceki kazanın yaşandığı Ankara 75. Yıl Hipodromu'ydu.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2016, 13:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142