Title of a News Article

Urfalı Şair Nabi için flaş adım!

.

Urfalı Şair Nabi için flaş adım!
banner206
 Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi, Dünyanın da ilk üniversitesi olan Harran Üniversitesi bünyesinde Urfalı Şair Nabi adı ile bir Enstitüsü kurulması için girişim başlattı. 

TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Cuma Ağaç, Yönetim kurulu üyeleri Dr. Mahmut Kaya, Seyid Ahmet Kaya ve Mehmet Sarmış ile birlikte, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın ile görüşerek Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (Sellallü aleyhi vesellem) için yazdığı “Sakın terk-i edebden kûy-ı mahbûb-ı Hudâdır bu, Nazargâh-ı ilâhidir Makâm-ı Mustafa’dır bu…” diye başlayan natı ile gönüllere kazınan Urfalı Şair Nabi adına üniversite bünyesinde bir Enstitü kurulması talebinde bulundular.

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi olarak, bu büyük şairimizin daha iyi tanınması, eserlerinin anlaşılması ve gelecek nesillere aktarılması için Harran Üniversitesinin bünyesinde bir Şair Nabi Enstitüsü kurulmasının son derecede isabetli olacağına inandıklarını belirten TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Cuma Ağaç, “Enstitü kurulması uzun bir süreç olduğundan, öncelikle bu ad altında bir Araştırma Merkezi de kurulmasını, süreç tamamlanınca da Enstitüye dönüştürülmesinin gerekliliğine inanıyoruz ve Harran Üniversitemiz Rektöründen de talep ediyoruz. Bu Enstitüde, Şair Nabi’nin yanı sıra, Şanlıurfa’da yetişen diğer şair ve edebiyatçılarımızın hayatları ve eserleri de araştırılabilir; lisans, yüksek lisans ve doktora çalışmaları yapılabilir. Sempozyum, konferans gibi etkinlikler düzenlenebilir. Yine bu Merkezde/Enstitüde, başta Şair Nabi olmak üzere tarih boyunca Urfa’da doğmuş, Urfa’da yetişmiş ve Urfa’da yaşamış bütün şair ve yazarların hayatları ve eserleriyle ilgili her türlü yazılı ve görsel doküman toplanıp araştırmacıların hizmetine sunmak üzere büyük bir Kütüphane / Müze oluşturulabilir düşüncebindeyiz” dedi.

Şanlıurfa TYB’den Urfalı Şair Nabi adına Enstitüsü kurulması girişimi

Konuyu Harran Üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr.Ramazan Taşaltın’la görüştüklerini belirten TYB Şanlıurfa Şube Başkanı Cuma Ağaç, “Öncelikle Sayın Rektörümüze teşekkür ediyoruz. Teklifimizle yakından ilgilendiler, son derecede memnun oldular ve gereceğini yapacaklarını söylediler. Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi olarak, Üniversite yönetimimizin bu büyük hizmet için gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz. Başta, Bakanımız, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve Valiliğimiz olmak üzere, resmi ve özel bütün kurum ve kuruluşlarımızdan, özellikle de basınımızdan ve yazarlarımızdan maddi / manevi destek bekliyoruz. Biz de TYB olarak her türlü desteği verecek ve konunun ısrarlı takipçisi olacağız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2017, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195