Title of a News Article

Urfalı Şehit son yolculuğuna uğurlandı

Urfalı Şehit son yolculuğuna uğurlandı
banner206

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada Şanlıurfalı 22 yaşındaki jandarma uzman onbaşı Sedat Sağır şehit oldu. Dün TSK’ya ait uçakla kente getirilen Sağır, 2 Bin kişinin katıldığı törenle Yeni Şehitliğe defnedildi.

Şanlıurfalı Uzman Onbaşı Sedat Sağır, önceki gün akşam saatlerinde Mardin’in Nusaybin İlçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralandı. Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan uzman onbaşı Sedat Sağır, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehidin cenazesi, dün öğle saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri kargo uçağıyla GAP Havalimanı’na getirildi.

 

Baba ocağına götürüldü.

Şehit Uzman Onbaşının Türk bayrağına sarılı tabutu, havalimanından alınarak helallik için baba ocağı olan Mehmetçik Mahallesi’ne götürüldü. Şehit cenazesinin baba ocağına gelmesi ile birlikte gözyaşları sel olup aktı. Şehit Onbaşının yakınları Kürtçe ağıtlar yakarken,  Anne Aynur Sağır ise şehit oğlunun tabutuna kapanarak, "Oğlum Sedat nerde senin yerine ben öleydim oğlum” diye ağıtlar yaktı.

 

“Kürt ve Türkleri birbirine düşürdünüz”

Jandarma uzman onbaşı Sedat Sağır’ın cenaze törenine katılan kadınlar, ismini vererek HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile PKK elebaşlarından Murat Karayılan'a tepki göstererek, "Kürt ve Türkleri birbirine düşürdünüz. Sizde Allah korkusu yok mu? Yazık değil mi gencecik evlatlarımızı toprağa veriyoruz. Biz de Kürdüz, Allah belanızı versin" dedi.

 

Yeni Şehitlik Mezarlığına defnedildi

Şehit onbaşının cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Mardin Yolunda bulunan Yeni Aile Mezarlığına götürüldü. Cenaze törenine Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, 20’nci Zırhlı Tugay Komutan Tuğgeneral Metin Alpcan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selman Kömürcü, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı,  şehidin yakınları ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.  İl Müftüsü İhsan Açık’ın kırdırdığı cenaze namazının ardından şehit onbaşı, gözyaşları arasında Yeni Şehitlik’e gözyaşları arasında defnedildi.

Bu arada 7 kardeşli ailesinin en büyüğü olan 1 yıllık Jandarma uzman onbaşı Sedat Sağır’ın babası Mehmet Sağır’ın ise işsiz olduğu öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2016, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142