Title of a News Article

Urfalı STK'lardan vekillere ortak çağrı...

Urfalı STK'lardan vekillere ortak çağrı...
banner206

Mersin-Adana-Osmaniye,-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu İnşaatı ihalesinin yapılması ve Şanlıurfa’nın bu ihalede yer almaması kentteki sivil toplum kuruluşlarının da tepkisine yol açtı. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İ. Halil Peltek, Şanlıurfa milletvekillerinin Hızlı Tren Projesinin Şanlıurfa’ya kazandırılması için mücadele etmelerini beklediklerini belirtti.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İ. Halil Peltek, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şefik Bakay, Şoförler Odası ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Alkan, Evren Sanayi Kooperatif Başkanı Mustafa Arslan, Gıda İmalatçıları Sitesi Başkanı Kureyşi Çelik ve bazı sivil toplum kuruluşu örgütlerinin katılımıyla ‘Hızlı Tren projesi’ ile ilgili açıklamada bulunuldu.

ŞUTSO Toplantı Salonu’nda düzenlenen ortak açıklamayı yapan ŞUTSO Başkanı İ. Halil Peltek, dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattına Şanlıurfa’nın ekleneceği müjdesini verdiğini belirterek, “Ancak geçtiğimiz günlerde yapılan demiryolu ihalesinde Şanlıurfa’nın yer almadığını gördük. Şanlıurfa, Türkiye’nin nüfus olarak 8. Büyükşehri olmasına rağmen hem havayolu uçuş sayılarında yetersiz kalmış, hem de bugüne kadar bir umut beklediği hızlı tren projesi inşaatına henüz başlanmamıştır” dedi.

Peltek, demiryolunun Şanlıurfa’nın tarım, turizm, ticaret başta olmak üzere her türlü ekonomik gelişimine büyük katkısı olacağını vurgulayarak, “Şanlıurfa’ya kazandırılması için Şanlıurfa milletvekillerinin harekete geçmesi Şanlıurfa’ya bu projenin kazandırılması için mücadele etmelerini bekliyoruz. Biz burada toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak bu konuların yakın takipçisi olacağımız gibi projenin biran önce ilimize kazandırılması konusunda her türlü girişimde bulunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142