Title of a News Article

Urfalı sürücülere müjde!

Urfalı sürücülere müjde!
banner206
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde trafik yoğunluğunun bulunduğu alanlarda trafik geçişinde trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla uygulanan parkomat projesi yapılandırıyor.

Sabit araç parklarımı azaltmak ve büyük ölçüde önlemek için kent genelinde yol kenarı parkomat alanlarında yeni düzenleme ile ilk 15 dakika ücretsiz olarak uygulanarak, tarihi bölgeler için 15-60 dakika arası 3 TL, daha sonraki her saat için 1,5 (Bir Buçuk) TL; Diğer alanlarda ise 15-60 dakika arası 2 TL, daha sonraki her saat için 1 TL ücretle fiyatlandırılmıştır.

Kısa süreli parklanmalardan halkın ücretsiz faydalanmasını amacı güden bu çalışmayla Büyükşehir Belediyesi, yol kenarı parklanma alanları kısa süreli kullanımlara yönelterek, araç parklanmalarında daha çok sirkülasyon sağlanıp yol kenarlarında sabit ve çakılı parklanmaların azaltılması hedeflenmektedir.

 Alanlar

0-15 Dk.

15-60 Dk

Her Saat

Tarihi Bölge

Ücretsiz

3 TL

1,5 TL

Diğer Alanlar

Ücretsiz

2 TL

1   TL

 

Bahçelievlerde Anket

Bahçelievler Mahallesindeki trafik yoğunluğu azaltmak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, mahallede yaşayan esnaf ve vatandaşlarla yapacağı anket sonucuna göre kamuoyunun taleplerini değerlendirecek.

 

Yeni Park Alanları

Öte yandan trafik yoğunluğu dikkate alınarak, Adalet Cad. (Yeni Vilayet Önü), Şanmed Hast. Önü, Şehit Nusret Cad. (Şehitlik Çamlık Önü) ve 147. Sk. Stad Apt. ve Eski 11 Nisan Stadı Arasındaki sokak’ları dışında parkomat uygulamasına gidilmeyecektir.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195