Title of a News Article

Urfalı taksicilerde taksimetre kurnazlığı!

Urfalı taksicilerde taksimetre kurnazlığı!
banner206

ÖZEL HABER/URFASTAR

Şanlıurfa'da, taksicilerin vatandaşlara yönelik gösterdiği tutum ve kurnazlık pes dedirtti. Vatandaşların isteği üzerine taksimetrelerin var olupta açılmaması taksi sürücülerinin kurnazlığını bir kez daha ortaya koyarken pişkin tavırları da vatandaşları zor durumda bırakıyor. 

Dün gece saatlerinde Haliliye ilçesi ipekyol kavşağında taksiye binerek eve gitmek isteyen 2 kişi, ismi belirlenemeyen taksici şoförüyle dialoğu, ne kadar kurnaz olduklarını bir kez daha ortaya koydu. 

Saat 01:30 sularında taksiye binerek eve gitmek isteyen 2 kişi, şoföre, 'taksimetreyi açar mısın' söylemine karşın şoförün verdiği cevap hayretler içerisinde bıraktı. Şoför, 'ben biliyorum, buradan gideceğiniz yere 20 TL yakar' dedi. Taksimetreyi açtırmakta ısrarcı olan yolcular, hareket ettikten yaklaşık 30 saniye sonra araçtan inmek zorunda kaldılar. Taksimetreyi açtırmayan taksi şoförü yolcuları istenilen yere götürmeyerek yolda bıraktı.

Aynı vaka bir süre sonra başka araçta yaşandı!

Yolda kalan 2 yolcu çareyi bir başka taksiye binmekte buldu. Şoför tarafından taksimetre ile istenilen yere götürülmeyen yolcular, Abide kavşağında durdurulan bir başka taksiye bindi. Taksiye bindikten sonra önce taksimetre açılması yönünde şoförle pazarlık yapıldı. Yine aynı mesafeye 20 TL ücret karşılığında gidileceğini dile getiren taksi şoförü, binen yolcuların ısrarı üzerine sözde taksimetreyi açtı. Bu düşünce ile yaklaşık 5 saat süren ve ortalama 3 kilometrelik yol kat eden araç, yolcuların gideceği bölgeye vardı. Yolcuların, 'taksimetre ne kadar yazdı' sorusuna karşı '20 TL' cevabı aldı. 

Kurnazlığın böylesi!

Sözde taksimetreyi açan taksi şoförü, meğer açar gibi yapıp yolcuları deyim yerindeyse dolandırdı. 3 kilometrelik yolun yapılan hesaplar ölçüsünde tuttuuğu ücret miktarı yaklaşık 13 TL fakat, kurnazlık yaparak yolcularını kandıran taksi şoförü, 20 TL alarak fazlasıyla kâra geçti. 

'Neden taksimetreyi açmadın' sorusuna pişkin pişkin cevaplar veren taksi şoförü, 'ben buraya 20 TL karşılığında geliyorum' sözlerini yineledi. 'Paranız yoksa benden olsun' sözlerini de sarf ederek yolcuları zan altında bırakan taksi şoförü, 3 km'lik yola karşılık yolculardan aldığı 20 TL ile yoluna devam etti.

Birçok vatandaşın bu konuda mağdur edildiği kurnaz taksicilere yönelik denetimlerin yapılması isteniyor. Özellikle Güvenlik güçleri ve Belediyelerin yetkisinde ise, sıkı bir denetim uygulamasından geçirilmesi, taksimetreyi açmayan taksi şoförleri hakkında para cezası verilmesi bu duruma maruz kalan kişiler tarafından özellikle isteniyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2019, 08:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Kaya
Ali Kaya - 5 yıl Önce

Artistlikleri, konuşma yapıları, karakter bozuklukları diz boyu. Lanet gelsin böyle taksicilere..

Recep usta
Recep usta - 5 yıl Önce

Bunları teftiş eden yok, ceza yazan yok. Belediyeyse belediye, emniyetse emniyet. Bakılsın bunlara. Milleti dolandırıyorlar

Taksi sikintisi
Taksi sikintisi - 5 yıl Önce

Ayrica cok kotu araba kullaniyolar bazilari

Mağdur
Mağdur - 5 yıl Önce

Gerçektente doğru bir haber bu uygulama sadece Urfa’daki taksicilerde var kull hakkına giriyorlar Allah bildiği gibi yapsın böyle yapanlara..

Urfalı
Urfalı - 5 yıl Önce

İlimizde hiç kimse bu durmları şikayetci olmuyor. Bakın nasıl düzeliyor millet

Urfali
Urfali - 5 yıl Önce

Birde taksi dernegi varmış sen once taksimetreyi ac.her kosede kulube durak

Urfalı
Urfalı - 5 yıl Önce

Yazık yazık hele otogar taksicileri resmen milleti dolandırıyorlar kimse buna dur demeyecek mi yanı başımızdaki Diyarbakır’ı örnek alsınlar

SIRADAKİ HABER

banner195