Title of a News Article

Urfalı vatandaş, Cumhurbaşkanı için bakın ne yaptı?

.

Urfalı vatandaş, Cumhurbaşkanı için bakın ne yaptı?
banner206
Gazelhanların ve türkücülerin diyarı olarak da bilinen Şanlıurfa’da Bekir Yücetepe isimli vatandaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için şiir yazdı. Yücetepe, şiirinde eski Başbakan Adnan Menderes’in yalnız bırakılması ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasındaki milyonlarca kişinin sevgisini ele aldı.

“Puslu bir sabahın dargın bir günüyle, boynu bükük bir yiğidin ölüme yürüyüşünü hatırladım” dizesiyle başlayan şiirde Bekir Yücetepe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı için her türlü cefaya girdiğini ve sefahat için zaman bulamadığını söylüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davasının ezelden beri süren bir dava olduğunu ve mazlum ile zalim arasında başlayarak devam ettiğini belirten Yücetepe, şiiri 15 Temmuz sürecinden sonra yazma gereği duyduğunu söyledi.

 

"İnsanların ders çıkarması için yazdım"

Yücetepe, ayrıca yıllar önce yaşanan ve kara bir utanç olarak değerlendirdiği merhum Adnan Menderes’in başına gelen olaylardan da esinlendiğini söyleyerek, insanların ders çıkarması adına bu şiiri yazdığını belirtti.

“Puslu bir sabahın dargın bir günüyle, boynu bükük bir yiğidin ölüme yürüyüşünü hatırladım” dizeleriyle başlayan şiir şöyle devam ediyor,:

“Hazin bir edanın hicranlı adımlarla yol aldığı bir yürüyüşü, hürriyeti kucaklayan bir baba yiğidin darağacına sunuluşunu, Hazindi bakışı yalnızdı çünkü vatanı salahiyette erdirmeye karşılık önüne ilme katılmıştı, düğümleri cani ellerle örülen, Menderes’in boynuna tutularak ölçüsü, ne kadar zaman oldu ama halen taze bir acının yüreklere dokunuşunu anladım. Hiçbir vakit dinmeyecek kara bir utancın takvimlere yansımasını hatırladım. Yıllar yılları tutup eridi zaman, aylar rüzgar gibi uçuverdi. Sen gideli ve senin ardından bıraktığın yerden bir yiğit, bir serdar vatana fedai bir yiğit. Duruşundan belli vakur ve mert, milletine yumuşak ve sevimli, hasımların cümlesine sert, özü bir yiğit ki bağrı sömürülen mazlumların gırtlağını sıkan pençelere bir tokat gibi indin. Yüreği yanan gariplerin sinesine serin bir su gibi serildin. Yılmadın ebrehe suratlı yırtıcılara kısılmadı sesin. Geri durmadın. Adımların kararlı ve çetindi. Canilerin devasa sofralarında bir aslan gibi kükredin. Duruşunu nemrudi ateşlerine bir tufan gibi gerdin”

Yücetepe'nin şiirinin devamında şu ifadeler yer alıyor:

“Bırakarak ardında gençliğini, vazgeçerek uykularından bir türlü fırsat vermedin rahatlığına, uğraşın mahzun milletine bir ziya olabilmek, derman arayarak tüm dertlere, duramadın hiçbir vakit geri adım atmadın. Yakıştırmadın, sana yakışmazdı da. Ve geceler, geceler puslu zamana gebe. Hainler her ana yoluna tuzak kurmakta. Tuzakların kesilmedi ardı. Ama unuttukları bir şey, senin ardında milyonların duası vardı. Ve yine bir oyun yıllar önce Menderes’in gırtlağını sıkan pençeler, senin içinde yeni ilmikler ördüler. Alışkınlardı sahipsiz sandılar. Ve atılınca ayaklarının altına ölüm fermanın, darağaçları kurulmak istenince sana o günü hatırladım, Menderes’in kimsesiz kalan bakışını. Ama hayır bu kez değil, bakışlarında milyonlarca yiğidin duruşu yansıdı. Her taraftan binlercesi, her köşeden aktılar. Ve senin durumundan aşikar o cesur gözlerine baktılar. Biliriz yüreğini yakan vatan aşkını ve omuzlarındaki yükünü. Çelikten zırhlı tanklara göğsünü sürmek mi? Uzanmak mı paletlerin önünde. Ellerinde bayraklarıyla tek vücut olmak mı yanında ölmek mi seve seve. Sen üzülme çehrenden sıyır hüzünleri yiğidim. Biliriz vatana nasıl büyük olduğunu aşkının ve yüreğini saran vatan aşkının, omuzlarında yükünü, hiçbir vakit yüreğinde soğutmadın millet türkünü. Biliriz yiğidim. Biliriz yiğidim biliriz."

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2017, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195