Title of a News Article

Urfalı vekil de oradaydı!

.

Urfalı vekil de oradaydı!
banner206
Mecidiyeköy'deki Koza İpek grubuna ait Kanaltürk TV, Bugün ve Millet gazetelerinin bulunduğu bina önünde toplanan gruba polis müdahale etti. CHP İstanbul Milletvekili Urfalı Mahmut Tanal da Koza-ipek grubu önünde eylemcilere destek verdi. 

Mecidiyeköy'deki Koza İpek grubuna ait Kanaltürk TV, Bugün ve Millet gazetelerinin bulunduğu bina önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, gece boyunca bekledi. Gecenin ilerleyen saatlerinde yorgun düşen bazı kişiler battaniyelere sarılarak uyudu.

 

POLİS ZİNCİRLENEN KAPIYI YERİNDEN SÖKTÜ

Sabah saat 04.45 sıralarında Çevik Kuvvet otobüsleri ve 2 TOMA Koza-Ipek grubu binası önüne geldi. Bu sırada toplanan kalabalık, alkış ve ıslıklarla polisin gelişini protesto etti. Haberi duyan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş ve Eren Erdem bina önüne gelerek kalabalığa destek verdi. Polis ile bekleyen kalabalık arasındaki gerginlik sürerken, saat 07.00 sıralarında çok sayıda Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polisi Koza-İpek grubu binası önüne geldi. Sabah saat 07.15 sıralarında Kanaltürk TV ve Bugün TV'nin içinde bulunduğu binanın kapısına gelen polis ekipleri ile grup arasında arbede çıktı. Kapı önünde bekleyenlere biber gazı sıkılarak kapıdan uzaklaşması sağlandıktan sonra polisler demir zincirlerle kitlenen kapıyı itfaiyenin demir kesme makası ile yerinden söktü. Demir kapı polisler tarafından yol kenarına taşındı.

 

KAYYUM POLİS EŞLİĞİNDE İÇERİ GİRDİ

Binaya giren polisler kendilerine engel olmak isteyen çalışanları yaka paça dışarı çıkarttı. Bazı çalışanlar yere yatırılarak gözaltına alındı. Binanın içi boşaltıldıktan sonra kayyum görevlileri polis eşliğinde içeri alındı. Binadaki çalışanlardan bazıları da yaşanan arbede de yaralandı. Bir gazeteci ise yaralı elindeki sarı basın karını göstererek 'Basın kartıma kan bulaştı' dedi.

 

KAMERALARIN KABLOSU ÇIKARILDI

Bina içindeki çalışanların tamamı dışarı çıkarıldıktan sonra kapı önünden canlı yayın yapan Kanaltürk kameralarının kablosu çekilerek canlı yayına son verildi. Kapıda bekleyenlere TOMA'dan tazyikli su sıkılarak dağıtıldı. TOMA'nın önüne gelen 4 kişi ise TOMA'nın hareket etmesini önlemek için elleriyle TOMA'yı ittiler. Biber gazı sıkılan 4 kişi polis tarafından uzaklaştırıldıktan sonra TOMA su sıkmaya devam etti. Yaşanan arbedede polisler çekim yapan kameramanları da engelledi. Bir basın mensubunun kamerası zarar gördü.

 

GERGİNLİK SIRASINDA CADDE KAPATILDI

Yapılan müdahalenin ardından binanın önü tamamen boşaltıldı. Polis tarafından zincir oluşturularak sivillerin binanın bulunduğu cadde üzerinden geçmesine izin verilmedi. İşine gitmek isteyen bir kadın polise tepki gösterdi. Polis kordonundan geçemeyen kadını gören CHP Milletvekili Mahmut Tanal kadının geçmesine yardımcı oldu.

Polisin bina önündeki bekleyişi sürüyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2015, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195