Title of a News Article

Urfalılar artık onu tercih ediyor!

.

Urfalılar artık onu tercih ediyor!
banner206

 Sigaraya yapılan zamlarla birlikte tütüne ilginin arttığını ifade eden tütün satıcısı Halil Bulşan, “Sigaraya yapılan zamlar son günlerdeki satışlarımızı hayli artırdı. Her zam sonrasında bu ilgiyi görmeye alıştık ancak, sarma tütünü alışkın olanlar tercih ediyor” dedi.

Dar gelirli sigara tiryakileri sigara fiyatları artınca çareyi tütünde buldu. Bir kilo tütünden bin adet sigara çıktığı dikkate alındığında açık tütün alıp içmek tiryakiler için daha cazip hale geldi. Adıyaman'ın meşhur tütünü, Adıyaman’da olduğu kadar Şanlıurfa'da da kendisine müşteri buluyor. 

 

TİRYAKİLER ÇAREYİ TÜTÜNDE BULDU

Şanlıurfa’nın Haşimiye Meydanı içinde bulunan Bakırcılar Çarşısı’nda esnafın, tütünün yanı sıra tütün kâğıdı ve dolum makinesi satışlarında artış oldu. Sigara tiryakileri açık tütünün kilosuna 30 milyon lira ile 60 milyon lira arasında değişen ücret ödüyor. Bir kilo tütünden makineyle doldurulması halinde yaklaşık bin sigara çıkıyor. Elle sarılması halinde ise bu sayı 500 ile 700 arasında değişiyor. Türkiye'nin değişik illerine pazarlanan tütünde çeşitlilik gösteriyor. Yaklaşık sekiz çeşidi bulunan tütünler, fiyatına ve damak tadına göre alıcı buluyor. Özellikle hazır sigara fiyatlarının pahalı olması sigara tiryakilerini kaçak yöneltti.

 

BULŞAN: SARMA TÜTÜNÜ ALIŞKIN OLANLAR TERCİH EDİYOR

Bakırcılar Çarşısı yakınında tütün satışı yapan Halil Bulşan, Adıyaman, Diyarbakır, Muş ve Bitlis’te üretilen tütünlerin, sigara zammı ile birlikte tiryakilerin ilgisini gördüğünü söyledi. Bu illerde üretilen tütünlerin fiyatlarının kalitesine göre değiştiğini belirten Bulşan “Müşterinin alım gücüne göre tütün çeşitleri bulunduruyoruz. Örneğin dar gelirleler kilosu 30 milyon lira, durumu biraz iyi olanlar ise kilosu 60 milyon liradan satılan Adıyaman tütünü almayı tercih ediyor” dedi.

 

TÜTÜNÜN DAHA FAZLASINI SATMAYA BAŞLADIK’

Bulşan, tiryakilerin çoğunluğunun satın aldığı tütünü içimi hoş ve kokulu olması için pipo tütünü ile harmanladıktan sonra içmeyi tercih ettiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Tütünü makinayla doldurmak daha tasarruflu olduğu için son zamanlarda bu daha çok tercih edilir duruma geldi. Sigaraya yapılan zamlar son günlerdeki satışlarımızı hayli artırdı. Her zam sonrasında bu ilgiyi görmeye alıştık ancak, sarma tütünü alışkın olanlar tercih ediyor. Alışamayanlar bir süre sonra eski alışkanlıklarına dönüyorlar. Daha önce sattığımız tütünün daha fazlasını satmaya başladık. İşlerimiz çok iyi gidiyor. Sigaranın kötü bir alışkanlık olmasına rağmen, satışlar yüzümüzü güldürdü diyebiliriz. Tütünün yanında sarma makinası, tabaka, filtre gibi ürünlere de ilgi her geçen gün artıyor.”

 

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2016, 08:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195