Title of a News Article

Urfalılar Cuma namazı sonrası Kudüs için bir araya geldi

Urfalılar Cuma namazı sonrası Kudüs için bir araya geldi
banner206
Trump'ın, skandal Kudüs kararı Şanlıurfa'da protesto edildi ve "Bu ümmetin son ferdi hayatta kaldığı müddetçe, özgür Kudüs davası sürecektir. Hiç bir güç, hiç bir zalim, Kudüs'ü ilelebet esaret altında tutamaz. Müslümanlar olarak, Kudüs tam bağımsızlığına kavuşuncaya kadar mücadelemizin süreceğini belirtmek isteriz" açıklaması yapıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, önceki gün Beyaz Saray’da yaptığı skandal açıklamada, Kudüs’ü, resmen İsrail’in başkenti tanıdığını belirtmesinin ardından İslami Direniş Hareketi Hamas'ın cuma gününü İsrail’e karşı Öfke Cuması olarak ilan etmesi Şanlıurfa'da da karşılık buldu.

Birçok sivil toplum kuruluşu, siyasi partiler ve vatandaşlar bir oldu ve cuma namazı sonrası ellerinde Türk ve Filistin Bayrağı ile ABD'yi protesto etti.

Dergah Camisi'nde düzenlenen protestoda tekbir sesleri yükselirken, "Kudüs'e selam direnişe devam!" sloganları atıldı.

Grup adına basın açıklaması metnini okuyan İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı (İHH) Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atilla, "Yeryüzünün fitne merkezi ve İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde parmağı olan işgalci İsrail, Müslümanların sabrını test ediyor. İslam topraklarında akan bütün kanın, bütün iç savaşların ve bütün terör olaylarının arkasında Siyonist İsrail vardır" diyerek İsrailin Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği 'nden güç aldığını belirtti.

Bağımsız bir Filistin kurulmasının bölgede barış ve huzur sağlayacağını söyleyen Atilla, "Terör örgütü İsrail'in Kudüs'ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır. Allah'ın vaadi vardır: 'Zafer inananlarındır ve zafer yakındır" dedi. 

 

"MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

 

Atilla Kudüs için mücadelelerinin süreceği vurgusunu yaparak açıklamasına şu sözlerle devam etti:

"Kudüs, Müslümanların itikadi meselesidir. Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs, Müslümanların ortak paydasıdır. Kudüs, Müslümanların onuru ve haysiyetidir. Kudüs, peygamberin miraç durağıdır. Kudüs, Müslümanların istiklal ve istikbalidir. Bu ümmetin son ferdi hayatta kaldığı müddetçe, özgür Kudüs davası sürecektir. Hiç bir güç, hiç bir zalim, Kudüs'ü ilelebet esaret altında tutamaz. Kudüs, Müslümanların Kur'an ve sünnet üzere birleşmesine vesile olacaktır. Kudüs, ne Filistinlilerin ve ne de Arapların meselesidir. Bütün Müslümanların ortak davasıdır. Müslümanların heybelerinde Aksa'nın özlemi, rotalarında Kudüs'ün özgürlüğü olduğu müddetçe, Siyonist İsrailln sonu yakındır. Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs'ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Müslümanlar olarak, Kudüs tam bağımsızlığına kavuşuncaya kadar mücadelemizin süreceğini belirtmek isteriz."

Grup açıklamaların ardından dağıldı

AJANS URFA

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2017, 15:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195