Title of a News Article

Urfalılar İlk Defa Urfa’yı Gördüler

.

Urfalılar İlk Defa Urfa’yı Gördüler
banner206

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikle köy okullarında okuyan yaklaşık 600 öğrenci, ilk defa Şanlıurfa’yı gezme imkanı buldu.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikle köy okullarında okuyan yaklaşık 600 öğrenci, ilk defa Şanlıurfa'yı gezme imkanı buldu. Müzeyi gezen öğrencilerin heyecanı ise görülmeye değerdi.

Şanlıurfa'da 25 köy okulunda okuyan yaklaşık 600 öğrenci Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında yürütülen projeyle Şanlıurfa'ya getirildi. Yetkililerin gözetiminde gelen öğrencilerin ilk defa Şanlıurfa'yı gezme fırsatı buldukları ifade edildi. Müzenin içine girerek ilk defa Şanlıurfa tarihini bir arada görmenin heyecanı yaşayan öğrenciler proje sayesinde Şanlıurfa'yı ilk defa gezme imkanı bulduklarını belirtti. Öğrencilere Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş de eşlik etti.

Proje hakkında bilgi veren Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu gün yaklaşık 600 öğrenciyi, Şanlıurfa'nın merkezinden değil, özellikle Şanlıurfa'yı hiç görmemiş çocuğumuzu bu gün sabah itibariyle müzeye getirdik. Müze gezisinden sonra onlara bir piknik planlıyoruz. Daha sonra bir şehir turu planlıyoruz. Özellikle altını çizmemiz gereken husus şu, bu çocukların hepsi köylerde yaşıyor ve daha önce hiç Şanlıurfa'yı görmemişler, sadece müzeyi değil. Özellikle bunu hassasiyet gösterdik. Onlara güzel bir kültür ve şehir gezisi yaptıracağız. Ondan sonra da akşam itibariyle pikniklerini yaptırıp evlerine uğurlayacağız. İnşallah Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu tür programları bundan sonra da sık sık yapmaya devam edeceğiz. Amacımız şehrimize, memleketimize, çocuklarımıza mümkün mertebe sosyal açıdan hizmet isteyen çocuklarımıza buraları gezdirmek, hizmet etmek, az da olsa onların gönüllerini kazanmak" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2016, 18:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195