Title of a News Article

Urfalılar Olayı Yanlış Anladı

Urfalılar Olayı Yanlış Anladı
banner206

(URFASTAR - ÖZEL HABER)

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da "kontrollü sosyal hayat" uygulamasını yanlış anlayan Urfalılar tedbiri elden bırakınca vaka sayısı iddialara göre binleri aştı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Haziran ayının başlarından itibaren vaka sayımızın ve can kaybımızın artmaya başladığını üzülerek açıklamak durumundayız. Şanlıurfa için riskin 10 gün öncesinden daha yüksek olduğunu belirtmek istiyorum" diyerek Urfalıların kontrollü sosyal hayata dikkat etmesi gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

ÇARŞI DOLDU TAŞTI: SOSYAL MESAFE SIFIR

Özellikle son günlerde hava şartlarının uygun olmasını fırsat bilen Şanlıurfalılar tarihi mekanlara ve turistik alanlara rağbet gösterince Korona riski giderek artmaya başladı. Yoğunluğun en fazla hissedildiği Tarihi Çarşılar Bölgesi ve Balıklıgöl Platosunda sosyal mesafeye dikkat edilmediği ve maske kullanımına riayet edilmediği gözlemlendi.

URFA'DA VAKA SAYISI BİNİ AŞTI

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Gaziantep ve Diyarbakır'ın ardından vaka sayısının en fazla görüldüğü Şanlıurfa'da tüm hastaneler neredeyse korona virüs şüphesiyle doldu taştı. Alınan son bilgilere göre Şanlıurfa genelinde Korona Şüphesiyle hastanelere müracaat eden kişi sayısının bini aştığı öğrenildi.

SAYI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımına dikkat edilmemesi ile birlikte Şanlıurfa'da vaka sayısının her geçen gün daha da arttığı belirtildi. 1 Haziran tarihinden sonra iller arası dolaşım kısıtlamasının kalkması ve Şanlıurfa'ya çevre illerden çok sayıda kişinin turistik amaçla gelmesi ile birlikte vaka sayısının önümüzdeki günlerde daha da artacağından endişe ediliyor.

KAFELER VE ÇAY BAHÇELERİNDA YOĞUNLUK

Hafta sonunu fırsat bilen Şanlıurfalıların özellikle kafe ve çay bahçelerine akın ettiği gözlemlendi. İşletmeler tarafından da sosyal mesafe ve maske kullanımına özen gösterilmemesi ile birlikte korkunc tablo ürkütücü boyutlarla fotoğraf karelerine yansırken, yetkililer tedbirin elden bırakılmaması konusunda tekrar uyarılarda bulunuyor.

VALİ ERİN UYARDI: VAKA SAYISI VE CAN KAYBIMIZ ARTTI

Şanlıurfa'daki son durumu ulusal basın kuruluşlarına değerlendiren Vali Abdullah Erin, "Haziran ayının başlarından itibaren vaka sayımızın ve can kaybımızın artmaya başladığını üzülerek açıklamak durumundayız. Vatandaşlarımızdan, zorunlu olmadıkça evlerinden dışarıya çıkmamalarını, akraba ve komşu ziyaretlerini ertelemelerini istirham ediyor, Şanlıurfa için riskin 10 gün öncesinden daha yüksek olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.

SON 12 GÜNDE 137 ADRESE KARANTİNA GELDİ

Öte yandan İl Hıfzıssıhha Kurulunun son 12 günde aldığı kararlar neticesinde Korona Virüsü tespit edilen 137 adrese 14 günlük karantina süreci başlatıldı. Urfa'da adeta hortlayan korona vaka sayısı ile ilgili yetkililer asıl tedbirin vatandaşlar tarafından alınmadıkça sürecin giderek kötüleşeceği konusunda uyarılarda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2020, 19:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195