Title of a News Article

Urfa'nın başına bela oldular!...

özel haber...

Urfa'nın başına bela oldular!...
banner206

Şanlıurfa Merkez,Ceylanpınar, Akçakale,Viranşehir ve Bozova ilçelerinde  yer altı sulaması ile çiftçöilik yapanlar DEDAŞ ile büyük sorunlar yaşayabilir. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, yaşanan çiftçi eylemleri ve enerji kesintileri nedeniyle yıllık izini iptal ettiği öğrenildi

Şanlıurfa’da yaşanan elektrik sorunu dün birkez daha masaya yatırıldı. Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan bugün Ankara’da bazı temaslarda bulunacak.Geçtiğimiz yıl Enerji Bakanlığı tarafından aralarından Şanlıurfa’nın da bulunduğu Mardin,Diyarbakır,Batman, Şırnak İl’lerinin ihalesini 387 Milyon dolara alan Dicle Dedaş firması  geçtiğimiz yıl uyguladığı faiz affı ile ödediği parayı geri aldığı ileri sürülürken, Bölge çiftçisine yönelik uygulamaları halkın tepkisini çekmeye devam ediyor. Aradan geçen bir yıllık süre içerisinde yatırım alanında hiçbir mesafe kaydetmediği en kritik süreçte insanları Devlete karşı eylem yapmaya sürüklüyor.  30 Mart yerel seçimleri ve 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi  çiftçilerin elektriklerini kesen Dicel Edaş, Pamuk hasadının yapılacağı günlerde yeniden elektrik kesintilerini yapmaya başladı. Ceylanpınar,Akçakale ve Bozova ilçelerinde binlerce çiftçinin ekmek kapısı olan pamuk tarlalarında ekinler hasat aşamasına gelinmesi ile Tedaş alacaklarını tahsil etmek için enerji kesintilerine başvurdu. Çok sayıda sulama birliğinden alacaklı olan Tedaş yetkilileri  15 gün süre istenmesinde rağmen Devlet ve hükümet yetkililerinin uyarılarına rağmen elektrik kesintilerini sürdürüyor. Akçakale ve Bozova’da çiftçilerin eylemleri devam ederken, Şanlıurfa Valiliğinde Vali İzzettin Küçük başkanlığında kriz masası oluşturuldu.

VALİ İZİNE ÇIKMADI

Şanlıurfa’da uzun süredir devam eden elektrik kesintileri sonucu çiftçilerin Güvenlik güçleri ile sık sık karşı karşıya gelmesi ve yaşanan kaos sonucu Vali İzzetin Küçük yıllık izini iptal etmek zorunda kaldığı öğrenildi. Ailesi ile birlikte memleketine gitme hazırlığını yapan Vali Küçük tam üçgün boyunca  yaşanan sorunların çözümü için çaba harcıyor. Dün Valilik makamında AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Sulama birlik başkanları , ve Dedaş yetkilileri ile uzun süre toplantı yapan Vali Küçük,çiftçilerin biraz sabırlı olmalarını arzuladıklarını, tedaş yetkililere ise enerjinin verilmesini istediği öğrenildi.

Dün Ankara’ya giden Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Urfastar Gazetesinden Reşat Uzun'a yaptığı açıklamada, bu yoldan dönüş yok mesajını verdi. Çiftçilerin mağdur olmaması için 4 gündür Urfada girişimler yaptığını ifade eden Özcan’ Bugün Ankara’da sayın enerji Bakanı Taner Yıldız ile görüşeceğim,çözülmez ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğim, çiftçimizin mağdur olmasını istemiyoruz, ancak sulama birliklerimizin de üzerine düşen görevi yerine getirmesini bekliyorum’dedi

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden yaklaşık 600 milyon tl alacaklı olan Tedaş yetkililerinin bazı ilçe Belediyelerinin içme suyuna verilen elektrikleri keseceği yönünde bilgi alındığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalattin Güvenç’in ŞUSKİ yetkilileri ile önceki gün bir toplantı yaptığı öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2014, 01:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195