Title of a News Article

Urfa’nın çılgın projesi açılıyor

 Urfa’nın çılgın projesi açılıyor
banner206

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9 Mart Pazar (yarın) günü Şanlıurfa'ya geliyor.

Şanlıurfa’da seçim mitingine katılacak olan Erdoğan, Türkiye'nin en büyük sulama tüneli konumundaki Suruç Tüneli’ni de açacak. 17 kilometre 185 metre uzunluğu bulunan ve Şanlıurfa’nın çılgın projesi olarak adlandırılan Suruç Tüneli, dünyanın da sayılı projeleri arasında gösteriliyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin düzenleyeceği seçim mitingine katılmak ve Suruç tünelini hizmete açmak için Şanlıurfa’ya geliyor. Erdoğan, yarın saat 13.30’da Topçu Meydanı’nda düzenlenecek mitingte, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için partisinin belediye başkan adaylarına destek isteyecek. Mitingin ardından Suruç ilçesine gidecek olan Başbakan Erdoğan, saat 15.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda miting yapacak. Erdoğan, mitingin yanı sıra başta ‘Suruç Sulama Tüneli’ olmak üzere yapımı tamamlanan tesislerin resmi açışını yapacak.

 

Yıldız; Heyecanla bekliyoruz

AK Parti Suruç İlçe Belediye Başkan Adayı Avukat İbrahim Halil Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suruç ilçesine yapacağı ziyaretten dolayı ilçede büyük heyecanın yaşandığını belirterek, günler öncesinden başladıkları miting hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Erdoğan’ın Suruç ilçesinde mitinge katılacağını ve açılışlarda bulunacağını dile getiren Av. Yıldız, “Suruç ilçesi, Başbakanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan’ın açılışını yapacağı Suruç Tüneli sayesinde su ile buluşacak. Dünyanın sayılı projelerinden birisi olan bu tünel sayesinde, 95 bin hektar kurak tarım arazisi sulanacak. Yapımına 2010 yılında başlanan tünel, Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'na saniyede 90 metreküp su aktaracak. Bu sayede 95 bin hektar kurak tarım arazisi sulanacak.  Ayrıca Suruç Ovası, bölge insanına da yeni iş ve istihdam imkânı sağlayacak.  Proje ile bölgedeki 200 bin kişiye doğrudan iş verilmiş olacak. Projenin ekonomiye sağlayacağı ek katkı ise yılda 270 milyon TL'yi bulacak. Tünel sayesinde çok sayıda köy de suya kavuşmuş olacak” dedi.

Yıldız, Erdoğan’ın Suruç’ta düzenleyeceği mitinge ve açılışlara tüm Urfalıların davetli olduğunu belirtti. 

 

Güvenç’ten mitinge çağrı

Bu arada AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç de, Urfalıları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı yarınki mitinge davet etti. Miting için tüm hazırlıkları tamamladıklarını sözlerine ekleyen Güvenç, “Topçu Meydanı’nda coşkulu bir şekilde planlamayı düşündüğümüz bu mitinge tüm Urfalıları bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2014, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195