Title of a News Article

Urfa’nın hasreti sona erdi

.

Urfa’nın hasreti sona erdi
banner206

 80 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan Şanlıurfa Fuar Merkezi, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katıldığı törenle açıldı. Bakan Elvan," Urfanın ihraaat hedefi 2 Milyar dolar ve 50 bin istihdam olmalı" 
Startfuarcılık tarafından organize edilen Mobilya fuarı da açıldı.

 Şanlıurfa’nın uzun yıllardır özlem duyduğu Fuar Merkezi, bugün resmi törenle hizmete açıldı. Kalkınma Bakanlığı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan fuar merkezinin açılışına Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Halil Özcan, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Müdürü Uğur Büyükhatipoğlu,  AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi olarak fuar merkezimizi 8 ayda bitirdiklerini ve  çok büyük emekleri olduğunu söyledi. Fuar merkezinin, Şanlıurfa’nın gelişmesi ve kalkınması için önemli bir proje olduğunu vurgulayan Çiftçi, “Fuar merkezleri; gelişmenin, kalkınmanın öncüsü durumundadır. Şanlıurfa da; bir tarım şehridir, bir turizm şehridir, 12 Bin yıllık bir şehirdir. Dolayısıyla bu fuar alanıyla Şanlıurfa’ya bir canlılık gelecek, Şanlıurfa’nın ekonomisi büyüyecek ve kalkınacak” dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da, dış mihrakların Türkiye’nin gelişmesinin kendilerine zarar vereceğini düşündüğünü belirterek, “Bu nedenle terör örgütlerine destek veriyorlar. Bakınız bizim mücadele ettiğimiz terör örgütlerinin tamamına destek verdiklerini görüyoruz. Ama şundan emin olunuz; Tüm teröristleri ortadan kaldırıncaya kadar terörle mücadele etmeye devam edeceğiz. Allah’ın izniyle terörün kökünü kurutacağız. Türkiye gücünü Zeytin Dalı Operasyonunda gösterdi, Kalkan Operasyonunda gösterdi eğer yine önümüze çıkacak olurlarsa yine gösteririz. Biz güçlü bir ülkeyiz, güçlü bir milletiz. Biz bu seviyeye ulaşmışsak sizlerin desteği ile ulaştık. Bugün Şanlıurfa’ya bir fuar merkezi kazandırıyoruz, eksiğimiz vardı. Belediye Başkanımız, beni ziyaret etti ve bir fuar merkezi ihtiyacı olduğunu ifade etti. Ben de kendisine; Yarısını sen karşıla, yarısını da biz karşılayalım ve bu şekilde anlaştık, fuar merkezimizi Şanlıurfa’ya kazandırdık” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek, fuar merkezi hizmete girdi.

Bu arada 80 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan fuar merkezinin 14 bin metrekaresi kapalı alandan oluşuyor. 670 araç kapasiteli otoparka sahip olan fuar merkezinde 30 bin metrekare kapalı alanı, dinlenme alanları, konferans salonu ve holleriyle fuar organizasyonuna katılacak olan firmalara hizmet verecek.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2018, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195