Title of a News Article

Urfa’nın lezzetleri yoğun ilgi gördü

.

Urfa’nın lezzetleri yoğun ilgi gördü
banner206

Şanlıurfa’da, Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen yöresel yemek tanıtımı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

15 ile 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün bahçesinde yöresel yemek tanıtım programı düzenlendi. Programa Vali Yardımcılarından Cengizhan Yılmaz ve Meral Uçar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin Danışmanı Nusret Urmak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri,  davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte; Şanlıurfa’da yemek ve tatlı türünde hizmet veren özel işletmeler hazırladıkları yemekleri ve tatlı türlerini sergilediler. Çiğ köftenin de yapıldığı programda; hazırlanan yemekler ve tatlılar etkinliğe katılan davetlilere ikram edildi. Vatandaşlar, yemek ve tatlı türlerinden alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

 

Yılmaz: Urfa yemekleri hak ettiği değere kavuşacaktır

Programda konuşan Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Şanlıurfa ile ilgili yöresel yemeklerin bir gün hak ettiği değere kavuşacağını söyledi.

Şanlıurfa’nın dünyada çok nadir şehirlerle kıyaslanabilecek bir takım özelliklere sahip olduğunu dile getiren Yılmaz, “Batı’da İstanbul, Doğu’da Kudüs ile kıyasladığımız bir şehir. Sahip olduğu değerler anlamında, potansiyel anlamında . Gastronomi turizmi de bu potansiyelin sadece alt başlıklarından birisidir. 300’e yakın bu şehrin, reçetelendirilmiş yemeği söz konusudur. Bugün sadece birkaçını burada sergilemek istedik. Önce kendi insanımıza, sonra ilimize ve ülkemize, sonra dünyanın dikkatine sunma adına buradayız. Ümit ediyorum ki, bu lezzetler el birliğiyle, ay bir hikâyeye, tarihe sahip olan, lezzete sahip olan bu yemekler, bu kültür bir gün hak ettiği değere kavuşacaktır. Hem bölge açısından, insanımız açısından hem de dünya mutfağı açısından biz bu şehrin gücüne, potansiyeline, damak keyfine, lezzetine inanıyoruz. Bununla ilgili bir takım çalışmalarımızda olacak” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

“Urfa, gerçekten gastronomi anlamında geniş bir kültüre sahiptir. Biz sadece burada gastronomi anlamında elimizde olanları göstermiyoruz, burada bir de mesaj veriyoruz. Urfa gerçekten güvenli bir şehir, açık alanda, merkezi bir yerde güzel bir etkinlik yaptık. Baya kalabalık oldu. İnsanlar geldi, çok rahatlıkla etkinliğimize katıldılar. Urfa’nın zenginliği sadece gastronomi değil. Alternatif turizmin içinde gösterdiğimiz gastronominin dışında birçok turizme ev sahipliği yapacak bir şehirden bahsediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195