Title of a News Article

Urfa'nın suyu koktu!

Şanlıurfa'da şebeke suyunun bir haftadan bu yana küf kokması ve tadının bozulması paniğe neden oldu. Alo 185 Mavi Masa'ya şikayet yağıyor.

Urfa'nın suyu koktu!
banner206

İbrahim Halil Şeker /
İçme suyu ihtiyacını Atatürk baraj gölünden sağlayan Urfa’da şebeke suyunun bir haftadan beri kokması paniğe neden oldu. Sudaki yosun klorla birleşince kanserojen etki yapıyor!

Musluklarından gelen suyun küf kokmasını önce önemsemediklerini ancak kokunun ve tat bozukluğunun bir haftadan bu yana hızla arttığını ifade eden vatandaşlar, acil önlem alınmasını istediler.

Sudaki küf kokusunun yosunlaşmadan kaynaklandığı sanılırken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi su ve kanalizasyon işlerine bakan Alo 185 Mavi Masa’ya da çok sayıda şikayet gittiği öğrenildi.

Mavi Masa görevlileri, şikayetlerin arıtma tesisi birimine iletildiğini ancak sağlık yönünden suda sorun bulunmadığının bildirildiğini ifade ettiler.

AKTİF KARBON KULLANILIYOR MU?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin içme suyu arıtma tesisinde fiziksel arıtma yapıldığı kamuoyunca bilinirken, klorla birleşince kanserojen etki yapan yosunlaşmaya karşı aktif karbon filtrelemenin yapılıp yapılmadığı hakkında bilgi bulunmuyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195