Title of a News Article

Urfa’nın yeni gözdesi olacak

.

Urfa’nın yeni gözdesi olacak
banner206

Dağ Eteği bölgesine belediyeler tarafından alt yapı hizmeti götürülmesi bekleniyor. Bu hizmetlerin götürülmesi durumunda buraya yapılması planlanan inşaat yatırımları ile birlikte Dağ eteği bölgesinin Urfa’nın yeni gözdesi olacağı belirtiliyor.

 

İBRAHİM HALİL ŞEKER

Şanlıurfa’nın en iyi gelişen ilçesi olan Karaköprü’de imar alanı kalmamasından dolayı gözler Dağ eteği bölgesine çevrildi. Şanlıurfaspor Tesisleri ve Doktorlar Sitesinin de yer aldığı dağ eteği bölgesine gerek Büyükşehir Belediyesi ve gerekse  ilçe belediyeleri tarafından altyapı hizmetinin biran önce götürülmesi talep ediliyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin sulama kanalı üzerine yapmayı planladığı 2 adet çelik köprü ile birlikte bu bölgeye yatırımların artması düşünülüyor. Ancak yatırımların buraya yapılabilmesi için derhal altyapı hizmetlerinin bu bölgeye götürülmesi gerekiyor. Ayrıca Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa akciğerleri olacak olan GAP Vadisi Projesi için  Karacadağ Kalkınma Ajansı’ndan 12 milyon liralık hibe desteği almıştı.

 

Akbaş: “250 Bin nüfuslu yeni bir şehir kurulur”

Doğa Beton Yönetim Kurulu Üyesi  Mustafa Akbaş, Urfastar’a yaptığı açıklamada, Dağ eteği bölgesine belediyelerin hizmet götürmesi durumunda burada 250 Bin nüfuslu bir şehir oluşabileceğini söyledi.

Buraya yapılacak yatırımlarla birlikte Şanlıurfa’da inşaat sektörü ile ekonominin canlanacağını dile getiren Akbaş, “Şanlıurfa’da şuanda turizm ve tarım adeta durmuş durumda, ekonominin canlanması için inşaat sektörünün canlanması gerekir. İnşaat sektöründe hareketlilk yaşanırsa piyasa canlanır. Bu nedenle doğan nüfus ve göçle birlikte şehrimizde 100 Bin konuta ihtiyaç bulunmaktadır. Modern bir kent inşa edilmesi lazım, buda Dağ eteğinde mümkündür. Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat çifti ve diğer belediyelerimizin buraya altyapı hizmetlerini getirmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2016, 11:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Misafir
Misafir - 7 yıl Önce

Yerel yönetim nerde uyuyor mu ne çalışma var dağ eteğine ne hizmet

Urfa
Urfa - 7 yıl Önce

Dağetegi tarım arazisi değil konumuda iyi

vatandaş
vatandaş - 8 yıl Önce

Her yerde aynı şeyler yaşanıyor Eyyübiye selçuklu mahallesi 3773.sokakta daha önce park yapılacağı söylenen yere cemaat yurdu yapıldıdı yurdun her iki yanından 50 metrelik yol geçiyor daha önce yurdun araç giriş kapısı bu yola açılmışken yurt yöneticileri tarafından keyfi olarak bu kapı kapatıldı ve yeni araç kapısı mahallenin en dar sokağına açıldı yüzlerce aracın giriş çıkış yaptığı bu yurda ne diyelim çocuklarımızı değil kapıya sokağa bile salamıyoruz umarım birileri bizi duyar...

mustafa
mustafa - 7 yıl Önce

doğa şehri dagetegi olacak zaman lazim

ali
ali - 7 yıl Önce

kamu ve belediye okul benzeri temel ihtiyaç yapılmasa kimse buraya gelmez şehir trafik gi rahatlasmasi için bunlar sart

mert
mert - 7 yıl Önce

dagetegi başka rantta terk edildi

misafir
misafir - 7 yıl Önce

dagetegi yeni urfa için uygun yerdir

yiğit
yiğit - 7 yıl Önce

bir an önce yapılaşma dağeteğine kaymalı ve şehirde yeni imarllı yerler açılmalı

SIRADAKİ HABER

banner195