Title of a News Article

Urfa’nın yeni valisi Eskişehir'e veda ediyor

Urfa’nın yeni valisi Eskişehir'e veda ediyor
banner206

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Valiliğine atanmasıyla alakalı bir veda mesajı yayımladı.

1 Haziran 2016 tarihinde yayımlanan Valiler Kararnamesi gereğince, Şanlıurfa Valiliği görevine atanan Vali Güngör Azim Tuna, Türk Dünyası Başkentliği gibi tarihi bir sürece tanıklık ettiğini belirtti. Tuna, “’Eskişehir; bütün farklılıklarıyla, bütün renkleriyle, bütün değerleriyle sevginin, hoşgörünün, birbirine saygının şehridir. Kadim tarihiyle, zengin kültürüyle ve Türk dünyasının özetini yansıtan yapısıyla Kültür Başkentliği payesini, ziyadesiyle hak etmiştir’ şeklinde sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın övgüyle bahsettiği Eskişehir’de görev yaptığım süre içinde hep birlikte Türk Dünyası Kültür Başkentliği gibi tarihî bir sürece tanıklık ettik” şeklinde aktardı.

Kalıcı eserler ile güzel şehrimizin tarihi derinliğini ortaya çıkaran restorasyonlar gerçekleştirdiklerini belirten Tuna, “400’e yakın çoğu uluslararası etkinlikle Türk dünyasından kardeşlerimizi şehrimizde hep birlikte ağırladık ve verimli bir kültürel etkileşimle geleceğe uzanan sağlam gönül köprüleri kurduk. Çoğunluğu gençlerden oluşan 10 bin hemşehrimizin dahil edildiği Türk Dünyası Kültür Gezileri ile ortak kültür mirasımızı ve ecdadımızın geride bıraktığı gönül mirasını yaşayarak yerinde inceleme fırsatı bulduk. Kalıcı eserler ile güzel şehrimizin tarihî derinliğini ortaya çıkaran restorasyonlar gerçekleştirdik” ifadelerini kaydetti.

 

“YAPTIĞIMIZ İŞLERİN BÜYÜKLÜĞÜ, TÜRK DÜNYASININ BÜYÜKLÜĞÜNDEN İLERİ GELMEKTEDİR”

Türk Dünyası Kültür Başkentliği sürecinde yapılan işlerin büyüklüğü, Türk dünyasının büyüklüğünden ileri gelmekte olduğunu aktaran Vali Tuna, “Bu süreç içerisinde bir kez daha idrak ettik ki kat edilmesi gereken asıl yol; kilometreler, sınırlar, mesafeler değil; iki gönül arasındaki mesafe kadardır ve bu mesafeyi aradan kaldırmak, en büyük başarıdır. Eskişehir’in 2023 vizyonuna şüphesiz büyük ivme kazandıran Kültür Başkentliği süreci tamamlandığında aynı ulvi gayelerle Türk Dünyası Vakfı’nı kurduk. Türkiye’de ilk kez bir ilin Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğu bu süreçte şehrimiz aynı zamanda 2013 UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği ile kendini bulmuş, hak ettiği konuma gelmiştir” şeklinde anlattı.

 

“GÜZEL ŞEHRİMİZE KATMA DEĞER SAĞLAYACAK HER FİKRE İLGİ GÖSTERDİK"

Başkentlik misyonu ile uyumlu olan her türlü projeyi destekleyerek, güzel şehrimize katma değer sağlayacak her fikre ilgi gösterdiklerini aktaran Tuna, “İnsanları birbirine bağlamak için yol bulan yeni ve güçlü Türkiye’nin inşasına hep birlikte katkılar sunabilmek ümidiyle Eskişehir Valiliği olarak şehrimizin potansiyellerini değerlendirmeye, ön plana çıkarmaya yönelik farklı alan ve disiplinlerde çalışmalar gerçekleştirdik. Eskişehir ekonomisine faydalı olabilecek, şehir bilançosuna katma değer sağlayacak ve Başkentlik misyonu ile uyumlu olan her türlü projeyi destekleyerek, güzel şehrimize katma değer sağlayacak her fikre ilgi gösterdik. Eskişehir’in marka şehir olmasında, mesela Frig Yolu’nun uluslararası standartlara uygun doğa sporcularına açılışında, yine şehrin köklü sanayisinin geleceğe uzanmasında üretilen bütün değerler; şüphesiz uyum içerisinde işbirliği ile çalışmanın, azmin ve samimiyetin bir sonucudur” ifadelerini belirtti.

Vali Azim Tuna, “’Girdim gönül şehrine daldım onun bahrine’ dizeleriyle merhaba dediğimiz Eskişehir’de Yunus Emre gibi tek davamız gönüllere girmek olmuştur. Hayatı bir gönül yolculuğu olarak gören ecdadımızın gözleriyle baktığımız dünyada; bir vakitler Şeyh Edebali’nin feyiz dağıttığı bu mübarek topraklarda “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şiarıyla gönül yolculuğumuza devam ederken başta Eskişehirli hemşehrilerim olmak üzere, bütün kurum ve kuruluşlara bizimle gönül birliği etmelerinden dolayı şükranlarımı sunar, sağlık ve âfiyet diler; herkesi sevgi ve saygıyla selamlarım.”

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2016, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195